Капуста з грибами готується легко, набір продуктів мінімальний, а результат радує.
Інгредієнти
Свіжа капуста – Один невеликий велок | |
Ріпчаста цибуля – 1 цибулина | |
Гриби – 400 гр | |
Рослинна олія для смаження – 4 ст ложки | |
Томатна паста – 2-3 ст ложки | |
Сіль – 1 чайна ложка | |
Морква – 1 | |
Приправи – За смаком |
Наближається різдвяний піст, пораджу вам просте у приготуванні, але дуже смачна страва.
Покроковий рецепт
Беремо середній качан капусти і одну моркву. Капусту шаткуємо, моркву тремо на крупній тертці. Додаємо чайну ложку солі. Змішуємо. Поки готуємо гриби, капуста постоїть і дасть сік.
Якщо свіжі гриби, спочатку відварюю. Якщо заморожені, трохи тримаю при кімнатній температурі і кидаю на сковороду.
Велику цибулину чистимо, ріжемо і підсмажуємо до готовності і золотистого кольору на рослинній олії.
У сковороду викладаємо гриби з цибулею. Смажити, помішуючи, 20 хв
Викладаємо до гриби нашу капусту.
Беремо томатну пасту, в миску кладемо дві повні столові ложки. Я люблю корейська соус Кім Чі, додаю його скрізь. В томатну пасту вливаємо півсклянки води, перець, улюблені приправи за смаком.
Розмішуємо і виливаємо в капусту. І починаємо досить часто помішуючи, тушкувати на середньому вогні, під кришкою 15 хв.
Підсолювати не треба, навіть якщо страва здається прісним. Ще 10 хв. слід смажити без кришки, так випарується зайва рідина. На цьому все, смачний і пісний гарнір готовий.