Пісна закуска – тортілья з буряком

Пісна закуска – тортілья з буряком – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Тортілья з буряком – повноцінна закуска з чаєм або навіть для розвантажувального обіду.

Інгредієнти

Для тіста:
борошно пшенична – 1/2 склянки якщо тісто липне до рук, додайте більше борошна
вівсяні пластівці – 1/2 склянки або більше
яйце – 1 шт.
вода – 1 столова ложка
сіль – за смаком
Для начинки:
листя салату – 50 г
буряк – 1 шт.
мелений чорний перець – за смаком
часник – 1-2 зубчики
базилік сухий – щіпка
сіль – за смаком
лимонний сік – за смаком
оливкова олія – 2 чайні ложки

Як приготувати Пісна закуска – тортілья з буряком

Тортилья – це коржик з начинкою. В якості начинки можна використовувати: пересмажені або сирі овочі, сир з овочами або навіть сир з фруктами, гриби.

Покроковий рецепт

1. Буряк відваріть (краще відварити заздалегідь, щоб швидше все приготувати), почистіть і натріть на дрібній тертці. Відкладіть в сторону.

2. Приготуйте тортилью. Збийте виделкою яйце, додайте щіпку солі і воду, перемішайте.

3. Для цього змішайте воду з яйцем, приправити сіллю.

4. Просійте борошно пшеничне, а вівсяну подрібніть в блендері. Вівсяну і пшеничну муку змішайте, вилийте в неї збите яйце. Добре вимісіть тісто руками. Розкачайте тісто на тонкі пласти круглої форми.

5. Розігрійте сковороду без масла. Кожну тортилью обсмажте на сухій сковороді по хвилині з обох сторін.

6. Перекладіть терту буряк, дрібно нарізаний або натертий часник в миску. Додайте сіль, чорний мелений перець, сухий базилік, лимонний сік, оливкова олія, перемішайте.

7. На середину тортильї викладіть листя салату, зверху покладіть буряк і загорніть корж. Подавайте до столу.