Тортілья з буряком – повноцінна закуска з чаєм або навіть для розвантажувального обіду.

Інгредієнти
| Для тіста: | |
| борошно пшенична – 1/2 склянки якщо тісто липне до рук, додайте більше борошна | |
| вівсяні пластівці – 1/2 склянки або більше | |
| яйце – 1 шт. | |
| вода – 1 столова ложка | |
| сіль – за смаком | |
| Для начинки: | |
| листя салату – 50 г | |
| буряк – 1 шт. | |
| мелений чорний перець – за смаком | |
| часник – 1-2 зубчики | |
| базилік сухий – щіпка | |
| сіль – за смаком | |
| лимонний сік – за смаком | |
| оливкова олія – 2 чайні ложки |
Тортилья – це коржик з начинкою. В якості начинки можна використовувати: пересмажені або сирі овочі, сир з овочами або навіть сир з фруктами, гриби.
Покроковий рецепт
1. Буряк відваріть (краще відварити заздалегідь, щоб швидше все приготувати), почистіть і натріть на дрібній тертці. Відкладіть в сторону.
2. Приготуйте тортилью. Збийте виделкою яйце, додайте щіпку солі і воду, перемішайте.
3. Для цього змішайте воду з яйцем, приправити сіллю.
4. Просійте борошно пшеничне, а вівсяну подрібніть в блендері. Вівсяну і пшеничну муку змішайте, вилийте в неї збите яйце. Добре вимісіть тісто руками. Розкачайте тісто на тонкі пласти круглої форми.
5. Розігрійте сковороду без масла. Кожну тортилью обсмажте на сухій сковороді по хвилині з обох сторін.
6. Перекладіть терту буряк, дрібно нарізаний або натертий часник в миску. Додайте сіль, чорний мелений перець, сухий базилік, лимонний сік, оливкова олія, перемішайте.
7. На середину тортильї викладіть листя салату, зверху покладіть буряк і загорніть корж. Подавайте до столу.
