Пісне карамельно-бананове печиво

Пісне карамельно-бананове печиво – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

В достатній кількості влити рафіноване масло в сковороду, потім додати половину склянки дрібного цукрового піску і по дну рівномірно розподілити його.

Сковорідку з цукровий піском поставити на вогонь середньої сили, а поки вона прогрівається, в пюре в окремому посуді розім’яти виделкою очищений перестиглий банан. Як тільки цукровий пісок обсмажиться при регулярному помішуванні до червонувато-коричневого відтінку, можна зняти посуд з вогню.

Через тридцять секунд викласти в приготовану карамель бананове пюре і перемішати все таким чином, щоб цукрова суміш рівномірно з’єдналася з банановою масою.

Як тільки бананово-карамельна маса загусне, поставити назад сковорідку на плиту і прогрівати карамель з бананом на тихому вогні при постійному помішуванні.

Пшеничне борошно просіяне (один повний стакан) насипати в саму глибоку миску, потім додати гарячу карамельно-бананову масу, все ретельно розмішати ще раз.

Додати в приготоване заварені масляниста тісто чверть склянки крутого окропу, ретельно розмішати ще раз. Якщо тісто для пісного печива приготовлено правильно, то воно повинно мати рідку консистенцію, крім того, воно має литися товстої смугою.

Далі в приготоване тісто додати необхідно також порошковий ванілін, а також залишився цукровий пісок, тепер потрібно залишити тісто, для того, щоб воно охолонуло до теплого стану.

З’єднати в окремому посуді залишилася пшеничне борошно, а також харчову соду, насипати в достатній кількості розпушувач, перемішати всі ці сипучі компоненти і пересипати в миску з тестом, вимісити його до отримання мажущей густої консистенції. Правильно приготоване тісто для пісного печива повинна добре тримати форму, в той же час воно не повинно бути густим.

Велике деко застелити пекарської папером, викласти на нього тісто порціями для карамельно-бананового печива пісного, потім запікати це ласощі при 180 градусах протягом тридцяти хвилин.