Пісні пишні оладки на дріжджах

Пісні пишні оладки на дріжджах – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Робимо опару. Виливаємо теплу воду в миску або тарілку (температура води близько 40 градусів). Додаємо туди саха, сіль і дріжджі. Перемішуємо до розчинення цукру і дріжджів. Ставимо на кілька хвилин у тепле місце, поки не з’явиться піна.

Після того, як з’явилася пінка на опарі – перелити все в миску, де будемо замішувати тісто. Поступово додаємо борошно, замішуємо тісто.

Додаємо борошно, поки тісто не стане густим, як сметана і маса буде повільно стікати з ложки, як на фото.

Накриваємо рушником і ставимо на 30 хвилин у тепле місце (біля газової плити або батареї, наприклад). Тісто має трохи піднятися і бульбашки з’явиться.


На розігріту сковорідку наливаємо олію. Набирати тісто для оладок краще мокрою ложкою (після кожного оладка ложку змочити в склянці води). Смажимо до золотистої скоринки, перевертаємо і накриваємо кришкою. Так оладки не залишаться сирими всередині і більше піднімуться.

Подаємо гарячими з улюбленим варенням, згущеним молоком, сметаною або медом. Приємного апетиту!