Готовий бутерброд з буряком може і не мати такої ж привабливості, як бутерброд з яловичиною, свининою, рибою або плавленим сиром. Але він дуже смачний, особливо хто віддає перевагу овочам.
Інгредієнти
буряк – 3 шт. | |
свіжого тертого імбиру – за смаком | |
козьий сир – жменя | |
петрушка, кріп – кілька гілочок | |
фенхель – трохи | |
цибуля зелена – кілька пір’я | |
гірчиця – за смаком | |
хліб – кілька шматочків | |
оливкова олія – 1 ст. ложка |
З незліченних видів в світі сендвічів можна з упевненістю сказати, що більшість містять в якості основного інгредієнта якийсь білок, будь то м’ясо, риба або сир. Але не цей. Тут основа – смажена буряк, одне з моїх найулюбленіших страв.
Буряк не може бути очевидним вибором бутербродів, але якщо ви перестанете думати про це, приготуєте, спробуєте цю страву, стане ясно, що це те, що потрібно бутерброду. А саме ніжну, соковиту, ароматну начинку, яка найкращим чином контрастує з хлібом і незвичайної заправкою.
Ключ до використання буряків в сендвічах – максимально збалансувати їх природну солодкість. У цьому рецепті я роблю це, додаючи велику кількість свіжого тертого імбиру, а потім покриваючи його крихтами козячого сиру і яскравою зеленню з тонко нарізаного кропу, зеленої цибулі, фенхелю та свіжої петрушки. Невелика кількість гірчиці в заправці додає ще одну пряну нотку і балансує смак солодкої буряків.
Покроковий рецепт
Щоб приготувати буряк, я просто кладу її в жаровню, сбрызгаю маслом і готую під кришкою в духовці при температурі 170 ° С. Готовність можна перевірити, проткнув овоч виделкою.
Остудити овоч і почистити його.
Поки буряк перебувала в духовці, я скористалася часом і промила зелень. Вичавила насухо і подрібнила. Натерла імбир, Все змішала, додала за смаком гірчицю.
Хліб обсмажити на олії до рум’яності. Викласти на нього скибочки буряка і трав’яну заправку. Присипати сиром бутерброд.
Готовий бутерброд з буряком може і не мати такої ж привабливості, як бутерброд з мисом, рибою або сиром. Але виходить соковито і поживно! Приємного апетиту!