Пиріг підійде для Новорічного пісного столу.
Інгредієнти
Дріжджі – 10 грам | |
Борошно – 4 склянки В тісто додаємо 3 склянки. 4-й склянка борошна додається, після того, як тісто підійшло | |
Соняшникова олія – 1/4 склянки для тіста 3 столові ложки для смаження капусти | |
Вода – 1 стакан | |
Квашена капуста – 800 грам | |
Мариновані гриби – 100 грам | |
Цибуля – 2 маленькі цибулини | |
Перець – 3 щіпки | |
Сіль – 3 щіпки |
У цьому пирозі тонке тісто і дуже багато начинки.
Покроковий рецепт
З представлених інгредієнтів візьмемо дріжджі; висипаємо їх у емальовану миску і заливаємо склянкою води. Миску накриємо марлею або бавовняним рушником і залишаємо на півгодини.
Займемося приготуванням начинки. 800 грам квашеної капусти викладемо на розігріту сковорідку. Обсмажуємо пару хвилин.
Дрібно нарізаємо цибулю і додаємо до капусти. Заливаємо склянкою води, солимо й додаємо кілька щіпок чорного перцю. Тушкуємо 20 хвилин на слабкому вогні, періодично підливаючи воду, помішуючи.
Повернемося до тесту. Коли дріжджі піднімуться, виливаємо в цю масу склянку води. Потім висипати 2,5 -3 склянки борошна. Замісити тісто. Після чого вилити в тісто 1/4 склянки соняшникової олії й руками місити тісто 2-3 хвилини.
Тісто покласти в каструлю, накрити пакетом і поставити в тепле місце. Можна в раковину, до середини наповнену гарячою водою.
Ріжемо мариновані гриби і додаємо до тушкованої капусти. Залишаємо ще на 10 хвилин.
Готову капусту поставити остигати.
Коли тісто підійде, його потрібно витрусити з каструлі, додати трохи борошна і обім’яти.
Потім розділити тісто на 2 частини. І тонко розкачати. На перший шар викласти остигнула капусту.
Після чого накрити начинку другою частиною тіста. Прорізати смужку посередині. Накрити пиріг целофаном і залишити на 10 хвилин.
Після чого пакети прибрати і на 30-40 хвилин поставити в духовку. Розрізати на прямокутні шматочки.