Пісний пиріг з квашеною капустою і грибами

Пісний пиріг з квашеною капустою та грибами – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Пиріг підійде для Новорічного пісного столу.

Інгредієнти

Дріжджі – 10 грам
Борошно – 4 склянки В тісто додаємо 3 склянки. 4-й склянка борошна додається, після того, як тісто підійшло
Соняшникова олія – 1/4 склянки для тіста 3 столові ложки для смаження капусти
Вода – 1 стакан
Квашена капуста – 800 грам
Мариновані гриби – 100 грам
Цибуля – 2 маленькі цибулини
Перець – 3 щіпки
Сіль – 3 щіпки

Як приготувати Пісний пиріг з квашеною капустою і грибами

У цьому пирозі тонке тісто і дуже багато начинки.

Покроковий рецепт


З представлених інгредієнтів візьмемо дріжджі; висипаємо їх у емальовану миску і заливаємо склянкою води. Миску накриємо марлею або бавовняним рушником і залишаємо на півгодини.

Займемося приготуванням начинки. 800 грам квашеної капусти викладемо на розігріту сковорідку. Обсмажуємо пару хвилин.


Дрібно нарізаємо цибулю і додаємо до капусти. Заливаємо склянкою води, солимо й додаємо кілька щіпок чорного перцю. Тушкуємо 20 хвилин на слабкому вогні, періодично підливаючи воду, помішуючи.



Повернемося до тесту. Коли дріжджі піднімуться, виливаємо в цю масу склянку води. Потім висипати 2,5 -3 склянки борошна. Замісити тісто. Після чого вилити в тісто 1/4 склянки соняшникової олії й руками місити тісто 2-3 хвилини.
Тісто покласти в каструлю, накрити пакетом і поставити в тепле місце. Можна в раковину, до середини наповнену гарячою водою.

Ріжемо мариновані гриби і додаємо до тушкованої капусти. Залишаємо ще на 10 хвилин.

Готову капусту поставити остигати.


Коли тісто підійде, його потрібно витрусити з каструлі, додати трохи борошна і обім’яти.

Потім розділити тісто на 2 частини. І тонко розкачати. На перший шар викласти остигнула капусту.



Після чого накрити начинку другою частиною тіста. Прорізати смужку посередині. Накрити пиріг целофаном і залишити на 10 хвилин.

Після чого пакети прибрати і на 30-40 хвилин поставити в духовку. Розрізати на прямокутні шматочки.