Пісний плов з грибами, в мультиварці

Пісний плов з грибами, в мультиварці – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

У звичайні (не пісні) дні замість грибів можна додати в такий плов куряче м’ясо або рибу.

Інгредієнти

печериці – 320 г
зіра – одна ч. ложка з гіркою
тонкомолота сіль кам’яна – за смаком
мелена паприка – одна ч. ложка
відфільтрована вода – 720 мл
пропарений рис – 500 г
солодкий цибуля салатний великий – дві штуки
насіння коріандру – одна ч. ложка
невелика головка часнику – одна штука
рафінована олія – 75 мл
чорний перець мелений – за смаком
кріп свіжий – при подачі

Як приготувати Пісний плов з грибами, в мультиварці

В мультиварці можна приготувати дуже ситний, смачний і ароматний плов з грибами, який чудово підійде для пісного меню.

Покроковий рецепт

Підготувати необхідну кількість печериць, промити їх, потім викласти на рушник, добре підсушити і нарізати великими скибочками.

Всі спеції із списку з’єднати в ступці і перемолоти їх у ступці. Потім необхідно очищену цибулю порубати.

У підготовлену чашу мультиварки влити трохи олії, потім викласти в чашу мультиварочного пристрою рубаний цибулю і гриби, насипати спеції, перемішати всі ці компоненти.

Ретельно промити рис, пересипати його в чашу мультиварки і рівномірно розподілити на овочевому грибному шарі, не змішуючи з іншими компонентами.

Увіткнути В рис невелику головку часнику, потім влити в чашу мультиварочного пристрою необхідну кількість води, закрити кришку. Готувати пісне страву протягом однієї години в режимі «Плов», потім перемішати овочі з рисом і встановити в мультиварці підігрів приблизно на п’ятнадцять хвилин.

Приготований пісний плов з грибами присипати гілочками кропу. Подавати рис з грибами з легким салатом з помідорів і маринованої цибулі.