У звичайні (не пісні) дні замість грибів можна додати в такий плов куряче м’ясо або рибу.
Інгредієнти
печериці – 320 г | |
зіра – одна ч. ложка з гіркою | |
тонкомолота сіль кам’яна – за смаком | |
мелена паприка – одна ч. ложка | |
відфільтрована вода – 720 мл | |
пропарений рис – 500 г | |
солодкий цибуля салатний великий – дві штуки | |
насіння коріандру – одна ч. ложка | |
невелика головка часнику – одна штука | |
рафінована олія – 75 мл | |
чорний перець мелений – за смаком | |
кріп свіжий – при подачі |
В мультиварці можна приготувати дуже ситний, смачний і ароматний плов з грибами, який чудово підійде для пісного меню.
Покроковий рецепт
Підготувати необхідну кількість печериць, промити їх, потім викласти на рушник, добре підсушити і нарізати великими скибочками.
Всі спеції із списку з’єднати в ступці і перемолоти їх у ступці. Потім необхідно очищену цибулю порубати.
У підготовлену чашу мультиварки влити трохи олії, потім викласти в чашу мультиварочного пристрою рубаний цибулю і гриби, насипати спеції, перемішати всі ці компоненти.
Ретельно промити рис, пересипати його в чашу мультиварки і рівномірно розподілити на овочевому грибному шарі, не змішуючи з іншими компонентами.
Увіткнути В рис невелику головку часнику, потім влити в чашу мультиварочного пристрою необхідну кількість води, закрити кришку. Готувати пісне страву протягом однієї години в режимі «Плов», потім перемішати овочі з рисом і встановити в мультиварці підігрів приблизно на п’ятнадцять хвилин.
Приготований пісний плов з грибами присипати гілочками кропу. Подавати рис з грибами з легким салатом з помідорів і маринованої цибулі.