Плов з куркою на сковороді

Плов з куркою на сковороді – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Щоб приготувати смачний «справжній» плов, буде потрібно достатня кількість часу і продуктових інгредієнтів. Але можна зварити і простий плов, використовуючи курку. Такий рецепт виручить, коли зовсім немає зайвих хвилинок для готування.

Інгредієнти

Куряча грудка – 400 г
Рис – 1 склянка
Морква – 1 штука
Ріпчаста цибуля – 1 штука
Болгарський перець – 1 штука
Томатний соус – 1 столова ложка
Рослинна олія – 40 мл
Сіль – за смаком
Приправа – за смаком для плову

Як приготувати Плов з куркою на сковороді

Для реалізації простого рецепту плову на сковороді з куркою потрібно підготувати заявлені інгредієнти згідно спуску запропонованих продуктів: курячу грудку, рис, овочі, спеції. Спеції можна використовувати на свій розсуд, ті, які підходять для страв з рису.

Покроковий рецепт

Курячу грудку промиваємо. Нарізаємо його невеликими шматочками. У сковороду вливаємо олію. Чекаємо, поки воно розігріється. У гаряче масло перекладаємо курячі шматочки. Перемішуємо. Підсмажуємо шматочки до легкого рум’янцю. Паралельно підготуємо овочі для простого плову.

Промиємо і очистимо морквину. Подрібнимо моркву за допомогою терки з великими осередками. Можна також нарізати тонкою соломкою моркву. Подрібнену моркву перекладаємо на сковороду до підсмаженою курячих шматочків. Цибулю дрібно шаткуємо. Цибульну нарізку переправляємо на сковороду до інгредієнтів. Перемішуємо.

Урізноманітнити овочевий склад нашого плову з куркою ми вирішили солодким болгарським перцем. Очищаємо його, виймаємо насіння. Перець нарізаємо дрібними кубиками. Викладаємо подрібнений перець на сковороду. Перемішуємо, продовжуємо смажити інгредієнти.

Коли овочі стануть м’якими, додаємо на сковороду потрібну кількість промитого рису. Сорт значення не має, вибирайте той, який є у вас на момент готування плову.

Додаємо спеції: сіль і приправу для плову. Перемішуємо. Даємо рису трохи просмажиться разом з овочами і курячими шматочками (1-2 хвилинки).

Заливаємо рис кип’яченою водою. Вода повинна покривати рис на сковороді на 2 см вище. Накриваємо сковороду кришкою, трохи зменшуємо вогонь. Тушкуємо рис приблизно 20-25 хвилин.

Коли вода википить, додаємо в плов столову човен томатного соусу. Перемішуємо. Тримаємо плов з куркою на сковороді ще хвилинки 3-4. Простий, але дуже смачний домашній плов з куркою готовий! Пригощайтесь на здоров’я!