Смачний і ситний суп для пісної трапези
Інгредієнти
картопля – 3 – 5 шт. в залежності від розміру | |
сухий рис – 6 ст. л. | |
сіль – 1,5 ч. л. | |
цибулина – 1 шт. краще брати побільше | |
олія – 4 ст. л. для засмажки | |
велика морква – 1 шт. | |
свіжий часник – 1 – 3 зубчики | |
лавровий лист – 2 шт. |
Ситний обід необхідний навіть в суворі дні православного посту. Основу будь-якого обіду складають різноманітні супи і супи. Простий овочевий або круп’яної бульйон швидко вариться. На те, щоб приготувати рисовий суп на воді, піде всього 30 хвилин. При цьому він вийде неймовірно смачним і поживним. Подавати краще з часником, чорним хлібом і свіжим меленим перцем.
Покроковий рецепт
Готуємо інгредієнти: овочі промиваємо, чистимо, рис заливаємо водою.
Холодну воду (2,5 – 3 л) у каструлі ставимо на плиту, чекаємо, коли вона нагріється і закипить. Додаємо сіль, промитий рис, лавровий лист.
Моркву і цибулю шаткуємо брусочками, злегка обсмажуємо на сковороді з додаванням кількох крапель рослинної олії.
Картоплю нарізаємо брусочками або соломкою. Відправляємо його в бульйон, коли крупа буде практично готова (рис повинен легко раскусываться, але бути трохи жестковат).
Через кілька хвилин після того, як картопля закипить, додаємо зажарку.
У добре киплячий суп видавлюємо часник, накриваємо кришкою, обов’язково проварюємо ще 3 – 4 хвилини. Якщо часник не проварити суп може швидко зіпсуватися.
При сервіровці посипаємо свіжої або мороженої зеленню кропу, кінзи, петрушки.