Пісний рисовий суп

Пісний рисовий суп – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Смачний і ситний суп для пісної трапези

Інгредієнти

картопля – 3 – 5 шт. в залежності від розміру
сухий рис – 6 ст. л.
сіль – 1,5 ч. л.
цибулина – 1 шт. краще брати побільше
олія – 4 ст. л. для засмажки
велика морква – 1 шт.
свіжий часник – 1 – 3 зубчики
лавровий лист – 2 шт.

Як приготувати Пісний рисовий суп

Ситний обід необхідний навіть в суворі дні православного посту. Основу будь-якого обіду складають різноманітні супи і супи. Простий овочевий або круп’яної бульйон швидко вариться. На те, щоб приготувати рисовий суп на воді, піде всього 30 хвилин. При цьому він вийде неймовірно смачним і поживним. Подавати краще з часником, чорним хлібом і свіжим меленим перцем.

Покроковий рецепт

Готуємо інгредієнти: овочі промиваємо, чистимо, рис заливаємо водою.

Холодну воду (2,5 – 3 л) у каструлі ставимо на плиту, чекаємо, коли вона нагріється і закипить. Додаємо сіль, промитий рис, лавровий лист.


Моркву і цибулю шаткуємо брусочками, злегка обсмажуємо на сковороді з додаванням кількох крапель рослинної олії.

Картоплю нарізаємо брусочками або соломкою. Відправляємо його в бульйон, коли крупа буде практично готова (рис повинен легко раскусываться, але бути трохи жестковат).

Через кілька хвилин після того, як картопля закипить, додаємо зажарку.

У добре киплячий суп видавлюємо часник, накриваємо кришкою, обов’язково проварюємо ще 3 – 4 хвилини. Якщо часник не проварити суп може швидко зіпсуватися.

При сервіровці посипаємо свіжої або мороженої зеленню кропу, кінзи, петрушки.