Пісний салат з гороху нут з в’яленими помідорами та капустою виходить ситним, відмінно підходить для повсякденного трапези.

Інгредієнти
| горох нут – 300 грам | |
| масло вершкове – 10 грам | |
| в’ялені помідори – 1/2 чашки | |
| савойська капуста – кілька листя | |
| часник – 1 зубчик | |
| цибуля зелена – 4-5 пір’я | |
| сіль – за смаком | |
| кмин – 1/2 чайної ложки | |
| паприка – 1/2 чайної ложки | |
| кінза свіжа – одна столова ложка | |
| листя м’яти – 1 кілька листя | |
| олія оливкова – 1-2 столових ложки | |
| кедрові горіхи – жменя |
Перед готуванням краще вимочувати горох холодній воді до шести годин. Але якщо такої можливості немає, то при варінні продукту у воду додають невелику кількість рослинного масла.
Покроковий рецепт
1. Горох нут відварюють до готовності і заправляють невеликою кількістю вершкового масла. Часник очищають, нарізають досить дрібно.
2. В’ялені помідори нарізають соломкою.
3. Савойську капусту дрібно шаткують.
4. Відварений остиглий горох змішують з нарізаними в’яленими помідорами, додають часник, нашатковану капусту і подрібнену зелень (кінзу, цибулю і м’яту).
5. Присипають все прянощами, солять, заправляють оливковою олією, додають жменя кедрових горішків і перемішують.
6. Перед подачею залишається прикрасити страву листочками м’яти. Приємного апетиту!
