Рецепт салату підійде тим, хто дотримується посту. Так, і звичайне меню таке блюдо цілком різноманітить.

Інгредієнти
| Картопля – 2 штуки | |
| Морква – 1 штука | |
| Огірок свіжий – 1 штука | |
| Кукурудза – 0,5 склянки консервована | |
| Цибуля зелена – за смаком | |
| Сіль – за смаком | |
| Олія – за смаком |
У складі пісного салату ви зустрінете відварну картоплю, відварену моркву. Ці коренеплоди чудово поєднуються зі свіжим огірочком і консервованими зернами кукурудзи. Оскільки салат – пісний, то в якості заправки для нього використовується рослинна олія. Прикрашений пісний салат з консервованою кукурудзою порубаним зеленою цибулею.
Покроковий рецепт

Отже, попередньо відварену і очищену картоплю нарізаємо для пісного салату дрібними кубиками. Відправляємо картопляну нарізку в миску.

Промиваємо свіжий огірочок, якщо кожурка у нього не гірчить, то її можна не зрізати. Нарізаємо свіжий огірок також дрібними кубиками. Відправляємо подрібнений інгредієнт в миску.

Наступний інгредієнт пісного салату – відварна морква очищена. Нарізаємо її за аналогією з попередніми компонентами салату, тобто кубиками.

Перш ніж додати зерна кукурудзи, відкидаємо їх на сито, щоб злити зайвий сік. Потім переправляємо кукурудзу в салат.

Інгредієнти подрібнені пісного салату приправляємо сіллю, заправляємо рослинною олією. Перемішуємо. Пісний салат з консервованою кукурудзою готовий. При подачі прикрашаємо його нарубаним зеленою цибулею. Приємного апетиту!
