Цвітна капуста по-корейськи

Цвітна капуста по-корейськи – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Дуже смачний салат-закуска з цвітної капусти по-корейськи стане прикрасою будь-якого столу.

Інгредієнти

цвітна капуста – 500 гр
морква – 2 шт
масло рослинне – 4 ст. л.
вода – 4 ст. л.
сіль – 2 ч. л.
цукор – 1,5 ст. л.
лимонний сік – 3 ст. л.
перець гострий – 1 шт
зелень – пучок
часник – 2 зубчики
коріандр – 1 ч. л.
соєвий соус – 2 ст. л.
цибуля – 1 щт

Як приготувати Цвітна капуста по-корейськи

Рецепт можна коригувати під себе: замінити лимонний сік яблучним оцтом або не додавати гострий перець (якщо не любите гостре) або зробити гостріше. Капусту можна попередньо відварити, а можна не відварювати. Мені більше подобається сира, але тоді вона виходить більш туга і її треба довше маринувати.

Покроковий рецепт

Цвітну капусту розбираємо на суцвіття. Розмір суцвіть робіть на свій смак, я люблю не дуже великі.

Морква ріжемо довгими смужками, складаємо в миску, посипаємо 1 чайною ложкою солі і 1 столовою ложкою цукру. Мнемо морква руками, поки вона не стане м’якою.

Тепер нарізаємо півкільцями цибулю ріжемо зелень і гострий перець, видавлюємо часник. Всі інгредієнти з’єднуємо в глибокій мисочці.

Робимо маринад: воду, лимонний сік, рослинне масло вливаємо в алюмінієвий кухлик, додаємо сіль, цукор (решту). Ставимо на повільний вогонь і доводимо до кипіння, так щоб сіль і цукор повністю розчинилися.

Гарячим відваром заливаємо підготовлені овочі. Додати коріандр і соєвий соус, перемішати. Накрити кришкою або тарілкою і поставити в холодильник маринуватися години на 12, а краще на добу.

Подавати до м’яса, рибі, до будь-якого з гарніром або як самостійну страву. Приємного апетиту!