Дуже елементарне у приготуванні страву з листового зеленого салату з додаванням декількох інгредієнтів. Готується за лічені хвилини, підійде для всіх, хто стежить за фігурою.
Інгредієнти
листовий салат – 2 пучка | |
салатний огірок – 1 довгий | |
стручкова квасоля – за бажанням, жменя | |
авокадо – 1 шт. | |
Для заправки: | |
цибуля зелена – 1 ст. л. дрібно нарізаного | |
кунжутна паста – 1 ч. л. | |
кунжутне масло (або оливкова) – 2 ч. л. | |
сіль – щіпка | |
рисовий оцет – 2 ч. л. | |
соєвий соус – 2 ч. л. | |
кунжутне насіння – щіпка |
Час готування вказано без урахування простойки салату в холодильнику.
Покроковий рецепт
1. Салат ретельно промивають, рвуть досить великими шматочками. Ніжні листочки салату не повинні сильно пом’ятися.
2. Огірок миють і нарізають тонкими кільцями. Краще всього брати салатний огірок, з ніжною шкіркою. Стручкову квасолю обдають окропом, щоб вона була м’якше.
3 Авокадо очищають від шкірки, ріжуть навпіл і видаляють кісточку. Нарізають авокадо красивими скибочками і збризкують соком лимона або лайма. Це необхідно, щоб воно не потемніло.
4. Закидаємо всі основні складові зеленого салату в глибоку чашку.
5. Зелену цибулю дрібно нарізати. Всі інгредієнти для заправки змішуються. Нарізаний зелений лук, кунжутна паста, кунжутна олія (можна замінити на оливкову), щіпка солі, рисовий оцет, соєвий соус і трохи кунжутного насіння.
6. У салат виливають приготовану заправку і акуратно перемішують, щоб масло і спеції покрили всю зелень. Можна при бажанні додати листочки петрушки або будь-якої іншої зелені.
7. Півгодини пісний салат наполягають в холодильнику. Потім подають до столу. Приємного апетиту!