Пісочне печиво до чаю на швидку руку

Пісочне печиво до чаю на швидку руку – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Приготуємо пісочне тісто для печива.
Насамперед, вам потрібно відокремити жовтки від білків. Білки нам в цьому рецепті не знадобляться, так що можна з них приготувати якийсь смачний соус або висушити безе (по-моєму, якщо в пошуку набрати «білки», знаходиться безліч рецептів з використанням білками, так що утилізувати їх ви зможете легко ). Отже, далі по-моєму рецепту… Розітріть жовтки з цукром.

Потім в отриману суміш додайте розм’якшене вершкове масло, ванільний цукор (або ванілін) і частина просіяного борошна. Перемішайте тісто за допомогою виделки. Додайте ще просіяне борошно.

З усіх змішаних інгредієнтів руками замісіть круте тісто. Воно має бути м’яким і еластичним. (Примітка: замішувати тісто потрібно дуже швидко, щоб масло не розтануло і не встигло відшаруватися). Загорніть тісто у харчову плівку або поліетиленовий пакет і дайте тісту трохи відпочити в холодильнику 30 хвилин буде достатньо).

Потім дістаньте тісто і, присипавши робочу поверхню борошном, розкачайте його пластом в пів сантиметра за допомогою качалки. Візьміть формочки і видавіть майбутні печеньки.

Ось що у мене виходить. Зайве тісто зберіть і знову розкачайте пласт. Знову видавіть печиво за допомогою формочок.

Застеліть деко пергаментним папером і викладіть ваше печиво. Надішліть деко в духовку (200 градусів) приблизно на 7 хвилин.

Коли пісочне печиво підрум’яниться, вийміть його з духовки, викладіть на блюдо і посипте цукровою пудрою через ситечко для чаю (так пудра буде розсипатися, а не лягати грудочками). Рада бувалого. Якщо у вас під рукою не виявилося цукрової пудри, її можна зробити самостійно. Насипте в електричну кавомолку цукор і гарненько його помелите. Печиво до чаю готово! А тепер кличте дітей – можна їсти солодощі. Приємного апетиту!