Пісочне печиво Печериці

Пісочне печиво Печериці, – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Готується дуже просто, а виходить дуже круто!

Інгредієнти

Пшеничне борошно – 200 гр.
Картопляний крохмаль – 60 гр.
Цукрова пудра – 80 гр.
Вершкове масло – 100 гр.
Курячі яйця – 1 шт.
Сода – 0,25 ч. л.
Сіль – щіпка
Какао-порошок – 1 ст. л.

Як приготувати Пісочне печиво “Печериці”

Пісочне печиво має незвичайний вигляд, і приємний смак. Відмінно підійде як на кожен день, так і для святкового столу. Готувати його неважко, та недовго.

Покроковий рецепт

У сухий ємність змішати борошно, крохмаль, сіль і соду.


У великій ємності змішати масло і цукрову пудру до освітлення.


Слідом потрібно вбити туди яйце.


Поступово в рідку суміш просіяти суху суміш, замісити тісто. Воно може злегка кришитися.

Сформувати з тіста кулю, загорнути його в харчову плівку і прибрати в холодильник на 30 хвилин.

Через 30 хвилин дістати тісто з холодильника, зробити з нього невеликі кульки (розміром приблизно з волоський горіх). Викласти кульки на деко, попередньо застелений пергаментним папером. Бажано розкласти кульки на максимально можливій відстані один від одного, при випіканні вони збільшаться в розмірі.


Поставити в духовку розігріватися при 180 градусах. В цей час в неглибоку миску насипати какао-порошок, вмочити в нього шийку пляшки і зробити в кульці «ніжку гриба». Поставити «грибочки» запікатися на 25 хвилин.

Після закінчення часу вийняти гриби з духовки, остудити. Приємного апетиту!