Готується дуже просто, а виходить дуже круто!
Інгредієнти
Пшеничне борошно – 200 гр. | |
Картопляний крохмаль – 60 гр. | |
Цукрова пудра – 80 гр. | |
Вершкове масло – 100 гр. | |
Курячі яйця – 1 шт. | |
Сода – 0,25 ч. л. | |
Сіль – щіпка | |
Какао-порошок – 1 ст. л. |
Пісочне печиво має незвичайний вигляд, і приємний смак. Відмінно підійде як на кожен день, так і для святкового столу. Готувати його неважко, та недовго.
Покроковий рецепт
У сухий ємність змішати борошно, крохмаль, сіль і соду.
У великій ємності змішати масло і цукрову пудру до освітлення.
Слідом потрібно вбити туди яйце.
Поступово в рідку суміш просіяти суху суміш, замісити тісто. Воно може злегка кришитися.
Сформувати з тіста кулю, загорнути його в харчову плівку і прибрати в холодильник на 30 хвилин.
Через 30 хвилин дістати тісто з холодильника, зробити з нього невеликі кульки (розміром приблизно з волоський горіх). Викласти кульки на деко, попередньо застелений пергаментним папером. Бажано розкласти кульки на максимально можливій відстані один від одного, при випіканні вони збільшаться в розмірі.
Поставити в духовку розігріватися при 180 градусах. В цей час в неглибоку миску насипати какао-порошок, вмочити в нього шийку пляшки і зробити в кульці «ніжку гриба». Поставити «грибочки» запікатися на 25 хвилин.
Після закінчення часу вийняти гриби з духовки, остудити. Приємного апетиту!