Пісочні кошики з масляно-згущеним кремом

Пісочні кошики з масляно-згущеним кремом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Тісто для тістечок “кошичків” пісочне, на маргарині – розсипчасте, легке, красивого золотистого кольору. А крем робить десерт повітряним і ніжним.

Інгредієнти

Для тіста:
Маргарин або масло вершкове – 300 г
Цукор – 200 г
Яйця курячі – 2 шт.
Борошно – 500 г
Сода – 0,5 ч. ложки
Оцет для гасіння соди
Для олійно-згущеного крему:
Згущене молоко – 1 банка
Масло вершкове – 300 г

Як приготувати Пісочні кошики з масляно-згущеним кремом

Може бути у когось вдома навіть збереглися формочки для випічки кошичків. Але якщо немає, то їх можна купити або випікати в силіконових формах для кексів.

Покроковий рецепт

Як готувати пісочне тістечко «Кошики»
Маргарин або масло для тіста потрібно вийняти з холодильника заздалегідь, щоб воно стало м’яким. Замісити пісочне тісто з маргарину (масла) цукру, яєць та борошна. Сода додається в тісто гашеного оцтом. Тісто накрити і поставити в холодильник не менше, ніж на півгодини.

Готове до випічки тісто потрібно викласти у формочки тонким шаром, як-би розмазуючи її по формі. Але дно повинно бути товстіший. При цьому форма не повинна просвічувати. Шар повинен бути не товстим, але і не тонким. Форми для випічки змащувати не потрібно.

Випікати в духовці при температурі 200-220 градусів. Приблизно хвилин 15. Це тісто випікається швидко і кошички потрібно вийняти, коли злегка підрум’яняться. Нехай форми охолонуть і потім з них потрібно вийняти випічку, перевернувши акуратно.

Згущене молоко і масло вершкове для крему потрібно добре збити. Вийде густий масляний крем.

Кошики потрібно заповнити кремом через кондитерський шприц або видавити з самодельно кондитерського мішка. Такий мішок можна зробити з поліетиленового пакета, обрізавши куточок. Можна прикрасити тістечко можна будь-яким способом (присипками, шматочками фруктів, мармеладом та іншими смаколиками), а можна залишити як є. Приємного чаювання!