Піца на сметанному тесті на сковороді

Піца на сметанному тесті на сковороді – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Збираю всі необхідні компоненти. Для тіста: сметана, борошно і яйця. Для начинки: капуста, цибуля, помідори, перець, сосиски, ковбаса, сир. Кетчуп, майонез, соус солодкий чилі. Використовую все це для додання гостроти, за бажанням можна замінити на приправи і сіль.


Тісто.
Змішую разом 4 столові ложки сметани, 8 столових ложок (без горбка) борошна і два яйця. По консистенції воно повинно вийде густе тісто для млинців. Якщо немає бажання використовувати кетчуп соус можна додати в тісто сіль і спеції, інакше воно вийде прісним.

Підготовка інгредієнтів.
Капусту і цибулю нарізаю тонкою соломкою, обсмажую на слабкому вогні. Можна обійтися і без обжарювання, тоді капуста і цибуля в готовій страві злегка хрусткими. В даному варіанті вони виходять м’які, і не виділяються серед іншого начиння.

Помідору і перець нарізаю кільцями. Хитрість! Щоб готової піци не попадалася шкірка помідори, я її знімаю перед нарізкою. Якщо шкірка погано відходить, то можна її трохи обшпарити. Перець я спеціально не обсмажую, він виходить злегка хрусткою і зберігає свій аромат.
В якості м’ясної наповнювача я вибрала сосиски і копчену ковбасу.

Тісто виливають на сковороду. Рослинне масло я не ллю, досить того, що залишилось після обжарювання капусти та цибулі. При готуванні на слабкому вогні воно встигає пропектися і зарум’яниться.

Тісто акуратно змащую сумішшю з кетчупу і соусу солодкий чилі. Воно рідке, тому даний процес вимагає вправності.



На тісто викладаю сосиски і ковбасу, потім капусту з цибулею, помідори і перець. Зверху, місцями, капаю майонез. Замість останнього можна використовувати будь-який інший соус, або просто посолити начинку.

Посипаю всі натертим сиром, накриваю кришкою, поставити на повільний вогонь на 30 хвилин. Я готую на індукційній плиті, на великий конфорці, вибираю режим №5 (середній).


Через 30 хвилин, піца на сковороді готова! Хрустка скориночка і соковита начинка, нікого не залишать байдужими. Приємного приготування і апетиту!