Збираю всі необхідні компоненти. Для тіста: сметана, борошно і яйця. Для начинки: капуста, цибуля, помідори, перець, сосиски, ковбаса, сир. Кетчуп, майонез, соус солодкий чилі. Використовую все це для додання гостроти, за бажанням можна замінити на приправи і сіль.
Тісто.
Змішую разом 4 столові ложки сметани, 8 столових ложок (без горбка) борошна і два яйця. По консистенції воно повинно вийде густе тісто для млинців. Якщо немає бажання використовувати кетчуп соус можна додати в тісто сіль і спеції, інакше воно вийде прісним.
Підготовка інгредієнтів.
Капусту і цибулю нарізаю тонкою соломкою, обсмажую на слабкому вогні. Можна обійтися і без обжарювання, тоді капуста і цибуля в готовій страві злегка хрусткими. В даному варіанті вони виходять м’які, і не виділяються серед іншого начиння.
Помідору і перець нарізаю кільцями. Хитрість! Щоб готової піци не попадалася шкірка помідори, я її знімаю перед нарізкою. Якщо шкірка погано відходить, то можна її трохи обшпарити. Перець я спеціально не обсмажую, він виходить злегка хрусткою і зберігає свій аромат.
В якості м’ясної наповнювача я вибрала сосиски і копчену ковбасу.
Тісто виливають на сковороду. Рослинне масло я не ллю, досить того, що залишилось після обжарювання капусти та цибулі. При готуванні на слабкому вогні воно встигає пропектися і зарум’яниться.
Тісто акуратно змащую сумішшю з кетчупу і соусу солодкий чилі. Воно рідке, тому даний процес вимагає вправності.
На тісто викладаю сосиски і ковбасу, потім капусту з цибулею, помідори і перець. Зверху, місцями, капаю майонез. Замість останнього можна використовувати будь-який інший соус, або просто посолити начинку.
Посипаю всі натертим сиром, накриваю кришкою, поставити на повільний вогонь на 30 хвилин. Я готую на індукційній плиті, на великий конфорці, вибираю режим №5 (середній).
Через 30 хвилин, піца на сковороді готова! Хрустка скориночка і соковита начинка, нікого не залишать байдужими. Приємного приготування і апетиту!