Цей рецепт є базовим. Всі інгредієнти легко знайти в холодильнику, або в найближчому супермаркеті. За бажанням можна додавати будь-які інгредієнти.
Інгредієнти
тісто – 400 гр | |
ковбаса – 100 гр | |
солоні корнішони – 50 гр | |
помідор – 1 шт | |
сир – 200 гр | |
спеції – за смаком | |
соус – 10 гр |
Піца – улюблене блюдо багатьох, зараз же багатьом полюбилися і сирні борти. У кожної господині є свій рецепт домашньої піци. Цей рецепт мій і перевірений роками, піца завжди виходить соковитою і смачною.
Покроковий рецепт
Ковбасу порізати тонкими кружечками, приблизно 0,3 см, так само можна порізати тонкою соломкою. Солоні корнішони порубати на дрібні кружечки, або потерти на крупній тертці ( в такому випадку підійдуть будь солоні огірки). Помідор так само нарізати тонкими кружечками приблизно 0,1 см, якщо порізати товщі, то вони виділять занадто багато вологи і піца розтечеться. Сир натерти на дрібній тертці.
Викласти тісто на деко і змастити томатною пастою або будь-яким іншим соусом. По краях листа невеликими порціями викласти тертий сир і акуратно накрити його краями тіста. Заліпити краї потрібно міцно, інакше сир може потекти. Далі викласти ковбасу по периметру, залишаючи відстань між кружечками.
Поверх кружечків ковбаси рівномірно викладаються корнішони або будь-які інші солоні огірки.
Далі викладаються помідори. За бажанням саме на цьому етапі викладаються гриби, морепродукти або будь-які інші інгредієнти.
Помідори щедро сиплються сиром. Краї піци посипати не потрібно, інакше скоринка стане занадто жорсткою. Піца ставиться в розігріту до 185 градусів духовку приблизно на 20 хвилин.
Готової піци дати постояти у вимкненій і відкритій духовці кілька хвилин. Подавати гарячою. Приємного апетиту!