Плов на індичих огузках

Плов на індичих огузках – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Индюшиные огузки або хвостики дуже жирні і з них виходить шикарний плов: жирненькие, наваристий, ароматний.

Інгредієнти

рис – 300 гр
индюшиные огузки – 600 гр
цибуля ріпчаста – 2 шт
морква – 300 гр
часник – 1 головка
сіль – за смаком
перець – за смаком
масло рослинне – 4 ст. л.
спеції – за смаком

Як приготувати Плов на індичих огузках

Готуємо плов на плиті в утятнице або гусятниці. У них плов виходить більше всього схожий на справжній плов в казані, так як в утятнице не тільки товсте дно, але і стінки, що підтримує однакову температуру по всьому діаметру і плов ній нудиться, а не горить.

Покроковий рецепт

Підготуємо всі необхідні продукти.


Цибуля режим кубиками. В гусятницю наливаємо рослинне масло й обсмажуємо цибулю до золотистого кольору.

Индюшиные огузки розрізаємо на невеликі шматочки.

Викладаємо їх до під смаженого цибулі. Накриваємо кришкою і тушкуємо хвилин 8.

Моркву тремо на крупній тертці, можна нарізати соломкою – це на ваш смак.

Відправляємо моркву в гусятницю і всі інгредієнти перемішуємо. Додаємо 1 склянку води або бульйону і тушкуємо ще 7 хвилин.

Додаємо сіль, перець і спеції. З спецій зазвичай додають лише зіру.

Рис промиваємо кілька разів, щоб вода стала прозорою. І викладаємо зверху на м’ясо.

Заливаємо водою або бульйоном так, щоб рідина була вище рису приблизно на 2 див. Плов не перемішуємо – це важливо, інакше вийде рисова каша з м’ясом, але не плов.

У центр кладемо цілу, не очищену головку часнику, просто сполосніть її у воді. Накриваємо кришкою і як тільки плов почне кипіти, зменшуємо вогонь. Тушкуємо 30-40 хвилин.

Як тільки рідина повністю випарується, плов готовий.