Индюшиные огузки або хвостики дуже жирні і з них виходить шикарний плов: жирненькие, наваристий, ароматний.
Інгредієнти
рис – 300 гр | |
индюшиные огузки – 600 гр | |
цибуля ріпчаста – 2 шт | |
морква – 300 гр | |
часник – 1 головка | |
сіль – за смаком | |
перець – за смаком | |
масло рослинне – 4 ст. л. | |
спеції – за смаком |
Готуємо плов на плиті в утятнице або гусятниці. У них плов виходить більше всього схожий на справжній плов в казані, так як в утятнице не тільки товсте дно, але і стінки, що підтримує однакову температуру по всьому діаметру і плов ній нудиться, а не горить.
Покроковий рецепт
Підготуємо всі необхідні продукти.
Цибуля режим кубиками. В гусятницю наливаємо рослинне масло й обсмажуємо цибулю до золотистого кольору.
Индюшиные огузки розрізаємо на невеликі шматочки.
Викладаємо їх до під смаженого цибулі. Накриваємо кришкою і тушкуємо хвилин 8.
Моркву тремо на крупній тертці, можна нарізати соломкою – це на ваш смак.
Відправляємо моркву в гусятницю і всі інгредієнти перемішуємо. Додаємо 1 склянку води або бульйону і тушкуємо ще 7 хвилин.
Додаємо сіль, перець і спеції. З спецій зазвичай додають лише зіру.
Рис промиваємо кілька разів, щоб вода стала прозорою. І викладаємо зверху на м’ясо.
Заливаємо водою або бульйоном так, щоб рідина була вище рису приблизно на 2 див. Плов не перемішуємо – це важливо, інакше вийде рисова каша з м’ясом, але не плов.
У центр кладемо цілу, не очищену головку часнику, просто сполосніть її у воді. Накриваємо кришкою і як тільки плов почне кипіти, зменшуємо вогонь. Тушкуємо 30-40 хвилин.
Як тільки рідина повністю випарується, плов готовий.