Плов з бараниною

Плов з бараниною – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Отже, спочатку підготуємо всі продукти для закладки.
По-перше, потрібно дрібними кубиками нарізати курдючний жир. Далі очистити цибулю і моркву. Цибулину розрізати навпіл на дві частини і кожну частину порізати крупно на скибочки в 1 сантиметр. Моркву нарізати великими продовгуватими шматочками розміром з «картопля фрі». Поки ці продукти можна відкласти й зайнятися рисом.

Рис потрібно перебрати і промити в холодній воді, міняючи її як мінімум 8-10 разів, до тих пір, поки вода не стане прозорою. Покінчивши з рисом, підготуємо м’ясо. М’ясо бажано використовувати із задньої частини тушки барана, але якщо це не доступно, тоді будь-яку частину, де є м’ясо на кості. М’ясо ріжемо на кубики розміром 2, 5 — 3 сантиметри. Ну от підготовка закінчилася і займемося власне приготуванням плову.

Ставимо казан на вогонь і кидаємо в нього жир. Через деякий час жир почне плавитися. Домагаємося того щоб жир розтопився і на поверхні залишилися дрібні шкварки золотистого кольору.
Видаляємо їх з поверхні і відразу кидаємо цибулю, періодично помішуючи його, стежимо, щоб він не згорів і через деякий час додаємо моркву.

Як тільки морква обсмажилася, додаємо м’ясо і при періодичному помішуванні стежимо, щоб у ньому тільки згорнувся білок. Смажити до утворення скоринки не слід. Ось м’ясо трохи обжарилось, все, що знаходиться в казані, вирівнюємо і кидаємо туди вимочений родзинки, зіру і барбарис. У центр ставимо головку часнику очищену від першого шару лушпиння і ретельно вимиту. Потім рівним шаром засипаємо рис і додаємо води трохи менше ніж на фалангу пальця. Воду потрібно заливати повільно і рівномірно по колу казана. Після все це накриваємо кришкою і залишаємо варитися на 20 хвилин.

Через 20 хвилин знімаємо кришку, якщо вода вбралася, то збираємо рис гіркою згрібаючи його до центру тильною стороною ложки. У утворився рів між стінкою казана і рисової гіркою повинна виступити рідина, але невелика кількість. Накриваємо кришкою знову. Якщо ви готуєте на плиті, то температуру краще зменшити, якщо ж на вугіллі на мангалі, то по мірі їх згасання температура зменшується сама. Через хвилин 10-15 потрібно знову зняти кришку і подивитися, не абсорбувалась рідина.

Зазвичай її вже там немає. Ну ось вода вбереться повністю ще 2-3 хвилини на вогні і можна знімати. Ось тепер можна посолити, дістати часник очистити його і все ретельно перемішати. Подають плов гарячим і до нього білий виноград і гарячий зелений чай.