Плов з бараниною

Плов з бараниною – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Баранина, звичайно ж, не є самим доступним м’ясом на ринку. Хоча якщо підійти до пошуку цього м’яса серйозно, то можна знайти за ціною від 350 рублів за кілограм, причому гідної якості. Все залежить від того чи давно ви займаєтеся цим питанням. Скажу лише кілька слів про цей продукт харчування. Баранину вживають в їжу більша частина населення нашої планети. Баран є не таким великим тваринам як свиня або корова і відповідно тушка його набагато менше. Це тягне за собою деякі проблеми.

По-перше, якщо тушка важить більше 20 кг, то відсоток жиру одразу зростає. По-друге якщо тушку розрізати то через 2-4 години м’ясо обвітритися і у нього буде непривабливий вигляд, що ми частенько спостерігаємо на прилавках магазинів. По-третє в тушці барана не так багато м’яса у туші свині чи корови.

Виходячи з усього вище сказаного, баранину краще купувати тушкою і в домашніх умовах обробити, і відразу заморозити, залишивши ту частину яку будете зараз готувати. Необхідною умовою для приготування плову є наявність посуду – казана. На дану кількість продуктів казан обсягом 6-8 літрів. Казан помилкова бути зі сферичним точніше напівсферичним підставою. В такому казані температура розподіляється рівномірно – це ідеальна умова для приготування плову. На електроплиті в такому казані не приготуєш, правда зараз є можливість купити казан і з плоским дном. Якщо ви хочете приготувати це блюдо на дачі і ви будете його часто готувати, тоді є сенс купити справжній чавунний казан зі спеціальною підставкою для закладки дров. Вибір за вами.

Покроковий рецепт