Варіації на тему плову.
Інгредієнти
курячі крила – 500 гр | |
морква – 300 гр | |
цибуля ріпчаста – 200 гр | |
часник молодий – 2 головки | |
томатна паста – 4 ст. л. | |
вода – 200 мл | |
зіра – за смаком | |
барбарис – за смаком | |
сіль – за смаком | |
п. масло – 250 мл |
Звичайно, цей рецепт більше схожий на дитячий плов, тому що він не жирний, але все ж елементи класичного блюда в даному рецепті присутні. Легке рисове блюдо підійде для будь-якої категорії людей. Такий плов підійде і дітям, і людям, що стежать за своєю вагою.
Покроковий рецепт
Підготуємо курячі крила для обсмажування. Спочатку їх треба добре помити, видалити всі зайві пір’ячко. Розрізаємо їх на 3 частини по суглобам. Я використовую всі частини, плов виходить більш насичений. Можна не використовувати краї крил.
У глибокий казан наливають 250 мл соняшникової олії, додаємо до нього крила і починаємо їх обсмажувати.
В цей же час я додаю зіру(у мене порошок).
Далі переходимо до підготовки овочів. Морква дуже важливий продукт в плові, тому вона повинна бути свіжою і соковитою. Її очищаємо від верхнього шару і нарізаємо соломкою 5 мм. Ріпчасту цибулю очищаємо і шаткуємо півкільцями.
Тепер змішуємо м’ясо і овочі. В першу чергу додаємо моркву, обсмажуємо 2 хв. і далі додаємо цибулю. Обсмажуємо м’ясо і овочі ще 4 хв. Після цього додаємо томатну пасту і воду, перемішуємо і тушкуємо 10 хв. на середньому вогні. Додаємо барбарис і сіль. Трохи пересаливаем соус, тому що рис вбирає в себе сіль.
Тепер потрібно додати рис. Насипаючи крупу, потрібно розподіляти рис по всій поверхні казана. Розрівнюємо рис і чекаємо, коли на всій поверхні з’являться бульбашки. Після цього ставимо часник і накриваємо казан. 10 хв готуємо плов на повільному вогні, накривши кришкою. Потім знімаємо кришку, робимо невеликі оверстия в рисі тылтной стороною ножа, накриваємо щільно великою тарілкою і потім кришкою. У такому вигляді плов готуватися ще 10 хв. Після цього , не відкриваючи казан, вимикаємо нагрівання і даємо постояти ще 10 хв.
Плов готовий!
В ідеалі, якщо є спеціальна пловная тарілка ставимо казан на неї і знімаємо. Плов залишається на блюді, причому всі соки просочують рис зверху вниз. Якщо такої страви немає, то просто насипаємо рис і м’ясо шумівкою.
ПРИЄМНОГО АПЕТИТУ!