Особливість приготування полягає в тому, що рис не потрібно варити. Замість шматків м’яса будемо використовувати досить жирний свинячий фарш. Плов виходить в міру жирним і дуже смачним.
Інгредієнти
Рис – 400 гр. | |
Фарш свинячий – 500 гр. | |
Цибуля – 1 велика цибулина | |
Морква – 3-4 шт. | |
Помідори – 3 шт. | |
Сіль, перець, приправи – за смаком |
Хто сказав що справжній плов може бути тільки з баранини? Сьогодні я запропоную Вам цікавий і смачний варіант цієї страви, який анітрохи не поступається оригінальним рецептом. Адже головне в цій страві – рис.
Покроковий рецепт
Перший етап приготування почнемо з рису. Його потрібно промити кілька разів, до прозорої води. Рис перекладаємо в металеву каструльку (без гумових вставок), заливаємо водою на 1 см вище рівня рису, солимо і перемішуємо. Каструльку закриваємо щільно кришкою або фольгою і ставимо в духовку приблизно на 1 годину при температурі 180° ( час приготування рису може бути ±10 хвилин, залежно від Вашої духовки).
Поки готується рис, приступимо до обжарке фаршу. У розігріту на середньому вогні сковороду наливаємо рослинне масло і викладаємо фарш. Фарш обсмажуємо 15 хвилин, до рум’яної скоринки.
Трьом моркву на великій тертці, засипаємо в фарш. Важливо! Морква самий щільний овоч з тих, що є в рецепті і її завжди потрібно обсмажувати в першу чергу.
Дрібно нарізаємо цибулю, перекладаємо в сковороду і обсмажуємо до прозорості цибулі.
Далі додаємо різані помідори, разом з ними ж солимо/перчимо/додаємо приправи за смаком. У мене була щіпка пряних трав і трохи приправи спеціально для плову. Для аромату можна додати зубчик часнику. Все обсмажуємо під накритою кришкою хвилин 7, потім вимикаємо плиту, але не прибираємо з конфорки, щоб начинка не встигла охолонути.
Готовий рис виймаємо з духовки. Він вийде розсипчастим, крупинка до крупинці, що мені особисто дуже подобається.
Частина рису перекладаємо в сковороду і перемішуємо, решту перекладаємо у велику каструлю, викладаємо вміст сковороди і добре перемішуємо.
Ну ось і все. Плов готовий! Приємного апетиту=)