Полуничне варення з ваніллю

Полуничне варення з ваніллю – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Спочатку слід промити усю полуницю, видалити у неї плодоніжки, потім перекласти в каструлю середнього розміру з товстим дном, зверху ягоди потрібно посипати дрібним цукровим піском і залишити під кришкою. Як тільки соковиті ягоди пустять сік, поставити каструлю на слабкий вогонь, потім розрізати один стручок ванілі на половинки. Для приготування полуничного варення знадобиться всього лише одна половинка ванілі, в якій слід створити поздовжній розріз. За допомогою гострого ножа вийняти з ванільного стручка все насіння, пересипати їх в ємність з полуницею, туди ж відправити і розкритий сам стручок. На помірному вогні прогрівати ягоди до тих пір, поки вони не почнуть кипіти, потім прибрати каструлю з плити, повністю остудити приготовану полуничну суміш.

Як тільки солодка і дуже ароматна суміш повністю охолоне, ще раз поставити каструлю з нею на вогонь, потім на самому тихому вогні продовжити процес варіння ще протягом чотирьох хвилин.

Далі гаряче полуничне варення з ваніллю перелити рівними порціями невеликі порційні баночки, що стосується ванільного стручка, то його можна видалити.