Сушену лаванду розчиніть в 200 мл (склянці) крутого окропу і настоюйте при кімнатній температурі протягом 25 хвилин, після чого пропустіть отриману рідину через сито.
Полуницю промийте і перекладіть в блендер, подрібнити ягоди до однорідної полуничної маси.
В одному глечику з’єднайте лавандова рідину і полуничну масу, лимон пропустіть через соковижималку і додайте отриманий сік туди ж. Залийте все, що залишилася кип’яченою водою в кількості 1,5 літра, додайте потрібну кількість тростинного цукру, столовою ложкою перемішайте і поставте в холодильник на 2 години.
Після того, як полунично-лавандовий лимонад охолоне, перелийте напій в красиві фужери, при бажанні додайте кубики льоду і подавайте в свіжому вигляді до столу.