Інгредієнти
Для тіста: – | |
Борошно – 250-300 г | |
Кефір – 0,75 склянки | |
Сода – 1/2 ч. л. | |
Сіль – щіпка | |
Для фаршу: – : | |
Куряче філе – 600 г | |
Ріпчаста цибуля – 1 головка | |
Сіль – за смаком | |
Мелений чорний перець – за смаком | |
Соломка солона – | |
Рослинне масло – для смаження |
Покроковий рецепт
Кефір змішати з содою, сіллю і борошном, замісити тісто.
Тісто має бути м’яким і не прилипати до рук.
М’ясо і цибулю перекрутити на м’ясорубці, змішати в глибокій мисці, посолити, поперчити. Гарненько перемішати.
Тісто розкачати завтовшки 1мм і порізати смужками шириною близько 3 див.
Взяти трохи фаршу, сформувати овальної форми котлетку. У центр котлетки вставити соломку. Потім узяти смужку тесту обкрутити навколо фаршу, починаючи з середини соломки.
Виходять ось такі «курячі ніжки». Смажити ніжки на сковороді на рослинному маслі до зарум’янювання (масла повинно бути багато, щоб приховувало приблизно половину «ніжки», 1-1,5 см). Не шкодуйте масла при смаженні, інакше «ніжки» вийдуть сухими.
Приємного апетиту!