Пончики на дріжджах

Пончики на дріжджах – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

У великій мисці змішати всі сухі компоненти (борошно, дріжджі, цукор, сіль). Додати соняшникову олію, влити теплу воду. Гарненько перемішати, накрити бавовняним рушником і поставити в тепле місце на півгодини (щоб тісто швидше «виросло», можна поставити його в злегка підігріту духовку)

Коли тесту стало в два рази більше, потрібно замішати його так, щоб не прилипало до рук, але і не було тугим. Розділити масу на кілька шматочків, з них зробити “ковбаски”.

Розрізати “ковбаски” на невеликі частини.


З кожного шматочка зробити пончик: спочатку скачати кульку, в середині зробити дірку і розтягнути так, щоб пончик тримав форму.

Отримані пончики опустити в киплячу олію, по мірі готовності одного боку, перевернути на іншу.

Гарячі пампушки посипати цукром або цукровою пудрою. Приємного апетиту!