Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Яйця повинні бути кімнатної температури.
Яблука (беріть не дуже солодкі, щоб добре тримали форму) вимити, нарізати часточками. На дно чаші мультиварки викладіть пергамент (так у вас точно не чого не підгорить), боки змастіть вершковим або олією. Укладіть часточки яблук, так щоб не було прогалин. Посипте зверху корицею.
Вбити яйця в миску(принадність цього рецепта полягає в тому, що не потрібно відокремлювати білки від жовтків) додати дрібку солі. Збити віночком або міксером, поступово в 5 етапів додавати цукор і збивати. Я збивала блендером віночком, то у мене пішло 5 хвилин часу на цей процес.Маса повинна збільшитися в об’ємі в 3 рази. Після цього , поступово додаєте борошно і обережно перемішуйте. Сильно заважати не можна, в тесті повинні залишатися пухирці повітря, так шарлотка вийти повітряної і ніжною.У тісто при бажанні можна додати цедру лимона, вона додасть пирога свіжості.
Вилийте тісто в каструлю, воно має повністю покрити яблука. Для цього краще всього використовувати силіконову лопатку, з нею дуже зручно працювати.
Ставимо на середню температуру, режим “Випічка” на 30-35 хвилин. Тут, ви повинні зорієнтуватися за своєю мультиварці або духовці.
Шоколадна глазур
Поки наша шарлотка випікається, займемося глазур’ю. У сотейнику з’єднати какао, борошно, цукор, все перемішати до однорідності. Тоненькою цівкою влити молоко, перемішати (щоб не було грудочок). Поставити на повільний вогонь і постійно помішувати. Варити до загустіння.
Відкриваю свій секрет блискучою глазурі: після того як зняли сотейник з вогню додайте вершкове масло і перемішайте.
Тим часом наш пиріг випікся, дістаємо його з чаші. Прибираємо пергамент (як ведіть нічого не пригоріло і не пристало до дна).
Верх пирога змащуємо глазур’ю, прикрашаємо гілочкою м’яти. І насолоджуємося шалено смачним, ароматним пирогом. Приємного апетиту!