Простий дієтичний салат з креветками та авокадо. Вважаю, що рукола підходить сюди, як не можна, до речі.

Інгредієнти
| Авокадо – 1 шт. | |
| Креветки – 100 г | |
| Салатні листя (будь-які) – жменя добре підходить рукола | |
| Для заправки: | |
| Оливкова олія – 3 ст. ложки | |
| Лимонний сік – 1-2 ст. ложки | |
| Часник – 1 зубчик або за смаком | |
| Червоний салатний цибуля – 1/4 головки | |
| Кінза – 2 гілочки | |
| Мигдальні горішки – 1 чайна ложка | |
| Сіль – за смаком | |
| Перець чорний – за смаком |
Запашний дієтичний салат з креветками і стиглим авокадо – прекрасний легкий перекус або початок вечірньої трапези – вирішувати вам.
Покроковий рецепт
Отже,займемося креветками. Очистимо їх, залишивши хвостики і відваримо в злегка підсоленій воді. Варимо 2-3 хвилини, не більше (!), щоб не стали гумовими. Потім зливаємо воду і відставляємо в сторону.
Прийшла черга авокадо. Розрізаємо навпіл, знімаємо шкірку, видаляємо кісточку. Тепер нарізами довільно (у мене часточками). Обов’язково скроплюємо соком лимона, щоб овоч не потемнів.
Тепер готуємо заправку. Часник очищаємо і дуже дрібненько нарізаємо. Моєму кінзу, дрібно ріжемо.
Змішуємо в мисці оливкову олію і лимонний сік. Додаємо кінзу, цибулю і часник, січені мигдальні горішки (або вже готові мигдальні пластівці), перемішуємо.
У глибоку чашу викладаємо промиті і обсушенный салатне листя (які вам подобаються, добре підходить рукола), креветки і авокадо. Все солимо, перчимо, додаємо заправку і перемішуємо. Подаємо салат до столу! Приємного апетиту!
