Салат «Цезар» по праву можна назвати класикою кухарського олімпу. Це блюдо – частий «гість» на святкових столах. Салат Цезар включений в меню і іменитих ресторанів, і простих кафе.
Інгредієнти
Капуста – 250 гр білокачанна | |
Грудка куряча – 300 гр варена | |
Хліб – 3 скибочки | |
Сир – 80 гр | |
Сіль – за смаком | |
Майонез – 75 мл | |
Масло рослинне – 1 ч. ложка |
Звичайно ж, готують салат Цезар і звичайні хазяєчки. Правда, для того, щоб зробити справжній салат Цезар потрібні продукти, які не завжди є в наших продуктових запасниках. Але завжди можна знайти їм заміну. Так, у нашому страві використовується білокачанна капуста, яка цілком може замінити салат «Айсберг». Саме цей інгредієнт частіше використовується для Цезаря.
Крім білоголової капусти в запропонованому рецепті використовується відварна курятина. В ідеалі це повинна бути куряча грудка або філе. Також до складу нашого салату Цезар входять сухарики. Ми приготували їх самостійно, на сковороді.
В «справжньому» Цезарі велика увага приділяється заправці. Ми вирішили запропонувати оптимальний варіант – взяти звичайний майонез. Добре, якщо у вас є в наявності оливковий майонез. Він відмінно підійде для нашого Цезаря.
Про те, як приготувати простий салат Цезар з білокачанної капустою, розповідається в нижчеподаному рецепті. А щоб приготування не викликала у вас труднощів, ми супроводжували кожен кулінарний крок фото. Удачі вам у приготуванні простого, але дуже смачного салату Цезар!
Покроковий рецепт
У нашому рецепті такий компонент салату як курятина вже у відварному вигляді, тому реалізацію рецепта почнемо з підготовки сухариків. Для сухариків краще використовувати білий батон або хліб. Батон (хліб) має бути трохи «залежавшимся». В іншому випадку при нарізці хлібних скибочок ви ризикуєте отримати велику кількість крихт. Отже, зрізаємо з хлібних скибочок скоринки. Нарізаємо на обробній дошці хлібні скибочки на кубики.
Дно сковороди змащуємо зовсім трохи рослинним маслом. Коли сковорода добре розжариться, викладаємо хлібні кубики. Підсмажуємо сухарики, їх періодично перемішуючи. Сухарики повинні підсмажитися з кожної сторони. Можна зробити сухарики для салату і в духовці. Вибирайте підходящий для себе варіант. Готові сухарики нехай остуджувати, а ми переходимо до нарізування решти інгредієнтів для салату Цезар.
Беремо білокачанну капусту. Оскільки верхні листочки можуть бути зіпсовані, ми видаляємо їх з качана. Капусту перекладаємо на обробну дошку. Дуже тонко шаткуємо капусту. Якщо вам не зовсім вдається це зробити тонко, то можна подрібнити капусту і з допомогою спеціальної овочерізки. Капустяну нарізку викладаємо в миску, відразу приправляємо її сіллю. Подрібнену капусту рекомендується перемять руками, щоб вона стала соковитою. Смак салату від цієї процедури лише виграє.
Наступний інгредієнт для нашого Цезаря – це відварна курочка. Куряче філе (грудки) нарізаємо на кубики. Перекладаємо курячі кубики до капусти.
Беремося за подрібнення твердого сиру. У даному рецепті використаний голландський сир. Для подрібнення рекомендується використовувати тертці з дрібними отворами. Отриману сирну стружку перекладаємо до інгредієнтів салату в миску. Трохи сиру залиште для прикраси салату.
Додаємо в миску підготовлені домашні сухарики.
Всі інгредієнти зібрані в мисці. Заправляємо їх майонезом. Як вже було наголошено вище, краще взяти оливковий.
Інгредієнти салату акуратно перемішуємо звичайною ложкою. Пробуємо на смак, якщо солі для вас недостатньо, то додайте цю спецію в салат.
Смачний салат Цезар з білокачанної капустою готовий! Верх салат присипаємо залишилися подрібненим сиром. Приємного вам апетиту!