Простий салат Цезар з білокачанної капустою

Салат «Цезар» по праву можна назвати класикою кухарського олімпу. Це блюдо – частий «гість» на святкових столах. Салат Цезар включений в меню і іменитих ресторанів, і простих кафе.

Інгредієнти

Капуста – 250 гр білокачанна
Грудка куряча – 300 гр варена
Хліб – 3 скибочки
Сир – 80 гр
Сіль – за смаком
Майонез – 75 мл
Масло рослинне – 1 ч. ложка

Як приготувати Простий салат Цезар з білокачанної капустою

Звичайно ж, готують салат Цезар і звичайні хазяєчки. Правда, для того, щоб зробити справжній салат Цезар потрібні продукти, які не завжди є в наших продуктових запасниках. Але завжди можна знайти їм заміну. Так, у нашому страві використовується білокачанна капуста, яка цілком може замінити салат «Айсберг». Саме цей інгредієнт частіше використовується для Цезаря.

Крім білоголової капусти в запропонованому рецепті використовується відварна курятина. В ідеалі це повинна бути куряча грудка або філе. Також до складу нашого салату Цезар входять сухарики. Ми приготували їх самостійно, на сковороді.

В «справжньому» Цезарі велика увага приділяється заправці. Ми вирішили запропонувати оптимальний варіант – взяти звичайний майонез. Добре, якщо у вас є в наявності оливковий майонез. Він відмінно підійде для нашого Цезаря.

Про те, як приготувати простий салат Цезар з білокачанної капустою, розповідається в нижчеподаному рецепті. А щоб приготування не викликала у вас труднощів, ми супроводжували кожен кулінарний крок фото. Удачі вам у приготуванні простого, але дуже смачного салату Цезар!

Покроковий рецепт

У нашому рецепті такий компонент салату як курятина вже у відварному вигляді, тому реалізацію рецепта почнемо з підготовки сухариків. Для сухариків краще використовувати білий батон або хліб. Батон (хліб) має бути трохи «залежавшимся». В іншому випадку при нарізці хлібних скибочок ви ризикуєте отримати велику кількість крихт. Отже, зрізаємо з хлібних скибочок скоринки. Нарізаємо на обробній дошці хлібні скибочки на кубики.

Дивіться також:  Капустяний салат з лососем, огірками та яблуками

Дно сковороди змащуємо зовсім трохи рослинним маслом. Коли сковорода добре розжариться, викладаємо хлібні кубики. Підсмажуємо сухарики, їх періодично перемішуючи. Сухарики повинні підсмажитися з кожної сторони. Можна зробити сухарики для салату і в духовці. Вибирайте підходящий для себе варіант. Готові сухарики нехай остуджувати, а ми переходимо до нарізування решти інгредієнтів для салату Цезар.

Беремо білокачанну капусту. Оскільки верхні листочки можуть бути зіпсовані, ми видаляємо їх з качана. Капусту перекладаємо на обробну дошку. Дуже тонко шаткуємо капусту. Якщо вам не зовсім вдається це зробити тонко, то можна подрібнити капусту і з допомогою спеціальної овочерізки. Капустяну нарізку викладаємо в миску, відразу приправляємо її сіллю. Подрібнену капусту рекомендується перемять руками, щоб вона стала соковитою. Смак салату від цієї процедури лише виграє.

Наступний інгредієнт для нашого Цезаря – це відварна курочка. Куряче філе (грудки) нарізаємо на кубики. Перекладаємо курячі кубики до капусти.

Беремося за подрібнення твердого сиру. У даному рецепті використаний голландський сир. Для подрібнення рекомендується використовувати тертці з дрібними отворами. Отриману сирну стружку перекладаємо до інгредієнтів салату в миску. Трохи сиру залиште для прикраси салату.

Додаємо в миску підготовлені домашні сухарики.

Всі інгредієнти зібрані в мисці. Заправляємо їх майонезом. Як вже було наголошено вище, краще взяти оливковий.

Інгредієнти салату акуратно перемішуємо звичайною ложкою. Пробуємо на смак, якщо солі для вас недостатньо, то додайте цю спецію в салат.

Смачний салат Цезар з білокачанної капустою готовий! Верх салат присипаємо залишилися подрібненим сиром. Приємного вам апетиту!