Цей простий салат рекомендується готувати з тигрових креветок, так як вони будуть виглядати в страві більш ефектно.
Інгредієнти
будь-які салатні листя (мікс) – 1 пучок середнього розміру | |
креветки тигрові – 20 штук | |
свіжовичавлений апельсиновий сік – 2 ч. ложки | |
олія оливкова – 5ст. ложок найкращої якості для смаження і в салат | |
соковитий апельсин – 1 штука | |
перець чорний мелений – за смаком | |
свіжовіджатий сік лимона – 1 ч. ложка | |
оцет бальзамічний – 1 ч. ложка | |
морська сіль дрібного помелу – за смаком |
Цей простий салат рекомендується готувати з тигрових креветок, так як вони будуть виглядати в страві більш ефектно.
Покроковий рецепт
Відразу ж слід приступити до приготування ароматної заправки, так як вона повинна ще настоятися, для цього в мисці невеликого розміру з’єднати лимонний сік бальзамічний оцет, половину порції оливкової олії. Додати також апельсиновий сік, мелений перець і деяку кількість морської солі, перемішати заправку і залишити її під кришкою, щоб вона настоялася.
Тепер можна приступити безпосередньо до приготування самого салату, а для цього необхідно почистити креветки, видалити у них акуратно хвостики, викласти ці морепродукти на паперовий рушник і підсушити, потім обсмажити у сковороді на маслі до золотистого відтінку.
Перекласти обсмажені тигрові креветки в невеликій салатник, салатні листя промити, крупно нарвати їх руками, що стосується апельсина, то його потрібно попередньо почистити, потім розділити на часточки, акуратно видалити плівочки з м’якоті.
Розрізати кожну апельсинову часточку на три частини, відправити нарізаний фрукт разом з листовим салатом до креветок, влити раніше приготовлену заправку, перемішати салат. За бажанням прикрасити салат з креветок білими кунжутним насінням або подрібненими горішками. Приємного апетиту!