Цей простий салат рекомендується готувати з тигрових креветок, так як вони будуть виглядати в страві більш ефектно.
Покроковий рецепт
Відразу ж слід приступити до приготування ароматної заправки, так як вона повинна ще настоятися, для цього в мисці невеликого розміру з’єднати лимонний сік бальзамічний оцет, половину порції оливкової олії. Додати також апельсиновий сік, мелений перець і деяку кількість морської солі, перемішати заправку і залишити її під кришкою, щоб вона настоялася.
Тепер можна приступити безпосередньо до приготування самого салату, а для цього необхідно почистити креветки, видалити у них акуратно хвостики, викласти ці морепродукти на паперовий рушник і підсушити, потім обсмажити у сковороді на маслі до золотистого відтінку.
Перекласти обсмажені тигрові креветки в невеликій салатник, салатні листя промити, крупно нарвати їх руками, що стосується апельсина, то його потрібно попередньо почистити, потім розділити на часточки, акуратно видалити плівочки з м’якоті.
Розрізати кожну апельсинову часточку на три частини, відправити нарізаний фрукт разом з листовим салатом до креветок, влити раніше приготовлену заправку, перемішати салат. За бажанням прикрасити салат з креветок білими кунжутним насінням або подрібненими горішками. Приємного апетиту!