Пропоную приготувати простий салат з морепродуктів і квасолі. Як морепродуктів можна взяти кальмарів, восьминогів, креветки або мідії..
Інгредієнти
квасоля консервована біла – 300 г | |
кальмари – 150 г | |
осьминожки – 150 г | |
луковичка червона – 1/2 головки | |
масло рослинне – 2 ст. ложки | |
часник – 1 зубчик | |
винний оцет – 1 ст. ложка | |
перець з сіллю – за смаком | |
рукола – три пучка |
Для приготування цього салату беруть консервовану квасолю. Разом з морепродуктів виходить ситна поєднання, яким можна перекусити в обід. Головне в цій страві не переварити морепродукти, щоб вони були ніжними і не стали гумовими.
Покроковий рецепт
1. Спочатку промивають кальмари, обдають окропом, чистять і видаляють шкірку. Відварюють морепродукти і, за необхідності, нарізають соломкою (залежно від того, які ви вирішили використовувати морепродукти).
2. З банки з консервованою квасолею зливають зайву рідину.
3. Цибулю очищають, ріжуть півкільцями, збризкують оцтом.
4. Часник очистити і дрібно ріжуть.
5. Рукколу промивають і обсушують на паперовому рушнику.
6. Кальмари змішують в салатнику з квасолею, цибулею, часником і руколою. Солять і перчать за смаком. Далі заправляють рослинним маслом і лимонним соком.
7.Подавати салат можна відразу, йому не потрібно стояти в холодильнику. Можна прикрасити свіжою зеленню.