Ніжне і соковите куряче філе в сметанному соусі.
Інгредієнти
Куряча грудинка – 200 гр. | |
Цибуля ріпчаста – 1/2 шт. | |
Паприка – 1 ч. л. | |
Чебрець – 5 шт. | |
Сіль – 1/2 ч. л. | |
Чорний мелений перець – 5 гр. | |
Ягоди ялівцю – 4 шт. | |
Сметана – 50 гр. | |
Зелень – 7 гр. |
Ніжна, ароматна, вершкова і смачна – курочка в сметані. Для цієї страви можна брати як курячу грудинку, так і м’ясо стегна або гомілки – м’ясо залишиться ніжним і відмінно зіграє з компонентами страви. Особливий смак курки надає обсмажений часник з ароматними травами. Підбирайте спеції за смаком. Я використовую набір італійських прянощів – розмарин, орегано, чебрець, ягоди ялівцю.
Блюдо виходить поживний, ситний і дуже ніжним. Страва не калорійно, якщо ж хочете дуже низькокалорійна – використовувати нежирну сметанку. Подавайте таку курочку в сметані з рисом, картоплею або як доповнення до макаронів. Перевага такої страви в його швидкому приготуванні – близько десяти хвилин безпосередньо на приготування. Експериментуйте з прянощами, спеціями і гарнірами. Спробуйте приготувати таку смачну курочку – і ви закохаєтесь в це просте, але вишукане за смаковими якостями блюдо.
Покроковий рецепт
Підготувати всі інгредієнти для страви. Гарненько вимити курячу грудинку, очистити часник і цибулю.
В розігріте оливкове масло помістити гілочки чебрецю і ялівець.
Нарізати часточками часник.
Додати часничок обсмажуватися до трав.
Нарізати половинку цибулини півкільцями.
І також додати цибулю на сковорідку.
Нарізати кубиком курячу грудинку.
Помістити курку тушкується до трав і цибулі.
Посипати шматочки грудинки солодкою паприкою і тушкувати м’ясо до готовності.
Залити страву сметаною і тушкувати до стану густого соусу.
Нашаткувати кріп або кинзу і додати в сковорідку до киплячої курочці.
Якщо рідина довго не випаровується або хочеться зробити блюдо густей – додайте ложечку борошна, щоб затягнути сметанний соус.
Подавати курочку в сметані з будь-яким гарніром або салатом. Приємного апетиту!