Ніжне і соковите куряче філе в сметанному соусі.

Інгредієнти
| Куряча грудинка – 200 гр. | |
| Цибуля ріпчаста – 1/2 шт. | |
| Паприка – 1 ч. л. | |
| Чебрець – 5 шт. | |
| Сіль – 1/2 ч. л. | |
| Чорний мелений перець – 5 гр. | |
| Ягоди ялівцю – 4 шт. | |
| Сметана – 50 гр. | |
| Зелень – 7 гр. |
Ніжна, ароматна, вершкова і смачна – курочка в сметані. Для цієї страви можна брати як курячу грудинку, так і м’ясо стегна або гомілки – м’ясо залишиться ніжним і відмінно зіграє з компонентами страви. Особливий смак курки надає обсмажений часник з ароматними травами. Підбирайте спеції за смаком. Я використовую набір італійських прянощів – розмарин, орегано, чебрець, ягоди ялівцю.
Блюдо виходить поживний, ситний і дуже ніжним. Страва не калорійно, якщо ж хочете дуже низькокалорійна – використовувати нежирну сметанку. Подавайте таку курочку в сметані з рисом, картоплею або як доповнення до макаронів. Перевага такої страви в його швидкому приготуванні – близько десяти хвилин безпосередньо на приготування. Експериментуйте з прянощами, спеціями і гарнірами. Спробуйте приготувати таку смачну курочку – і ви закохаєтесь в це просте, але вишукане за смаковими якостями блюдо.
Покроковий рецепт

Підготувати всі інгредієнти для страви. Гарненько вимити курячу грудинку, очистити часник і цибулю.

В розігріте оливкове масло помістити гілочки чебрецю і ялівець.

Нарізати часточками часник.

Додати часничок обсмажуватися до трав.

Нарізати половинку цибулини півкільцями.

І також додати цибулю на сковорідку.

Нарізати кубиком курячу грудинку.

Помістити курку тушкується до трав і цибулі.

Посипати шматочки грудинки солодкою паприкою і тушкувати м’ясо до готовності.

Залити страву сметаною і тушкувати до стану густого соусу.

Нашаткувати кріп або кинзу і додати в сковорідку до киплячої курочці.

Якщо рідина довго не випаровується або хочеться зробити блюдо густей – додайте ложечку борошна, щоб затягнути сметанний соус.

Подавати курочку в сметані з будь-яким гарніром або салатом. Приємного апетиту!
