Інгредієнти
Журавлина – 350 г | |
Мед – 100 г | |
Цукор коричневий – 1 ст. л. | |
Вода – 3/4 склянки | |
Апельсин – 1 ст. л. цедри | |
Кориця – паличка | |
Кардамон – 4 стручка | |
Мускатний горіх – 1/4 ч. л. | |
Гвоздика – щіпка | |
Імбир – 2 ст. л. | |
Лікер апельсиновий – 1 ст. л. |
Покроковий рецепт
Необхідні інгредієнти…
Киньте ковіньку, мед, коричневий цукор, палички кориці, стручки кардамону, мускатний горіх, гвоздику в каструлю. Залийте водою, доведіть до кипіння, варіть 1-2 години. Ви помітите що суміш загусає.
Додати апельсинову цедру, апельсиновий лікер і імбир, перемішайте, варіть на повільному вогні ще 1-2 хвилини. Сенс в тому, що варити журавлину треба до тих пір, поки вона не розм’якшиться і не лопне. Якщо ви хочете не густий соус, зніміть з вогню. Якщо густий – варіть ще до потрібної консистенції (рідина випарується, і він загусне). Витягніть палички кориці. Подавайте до столу в неглибокій мисці кімнатної температури.
Суміш може зберігатися в закритій ємності в холодильнику 2 дні. Приємного апетиту!