Пиріг виходить м’який, ніжний, трохи вологим всередині, трохи схожий на пудинг, а головне – не надто солодкий!
Інгредієнти
Пряники – 350 г | |
Кефір – 400 г | |
Масло вершкове – 100 г | |
Яйця курячі – 3 великих або дрібних 4 | |
Сіль – На кінчику ножа | |
Розпушувач – 1 ч. л. | |
Манна крупа – 3 ст. л. | |
Згущене молоко – 50 г | |
Сметана – 100 г |
Так вже вийшло, що у мене в засіках виявилися черстві пряники, причому неабияк черстві. Викидати їх було шкода, і я вирішила імпровізувати… у мене Вийшов досить непоганий пиріг до чаю, съелся швидко і з задоволенням!)
Покроковий рецепт
Пряники поламати на шматочки або, в моєму випадку, побити качалкою в пакеті. Висипати у велику миску і залити кефіром. Вбити яйця, все перемішати і залишити на 10 хвилин для розм’якшення пряників.
Через 10 хвилин пробити цю суміш блендером до однорідності. Додати порізане на шматочки масло, пробити ще раз. Потім додати сіль, розпушувач і 2 ст. л. манної крупи, перемішати. Тісто готове. Можна відразу зробити глазур – для цього змішуємо сметану і згущене молоко.
Форму для випічки ( у мене нераз’емна) змастити маслом і посипати 1 ст. л. манки. Викласти тісто і розрівняти.
Випікати пиріг при t°180 с протягом 35 хвилин. Готовність перевірити зубочисткою. Я не стала чекати, поки пиріг стане коричневим зверху, щоб не пересушити серединку. Як тільки зубочистка вийшла сухою, вимикаємо плиту, заливаємо гарячий пиріг глазур’ю і повертаємо в остигаючу духовку.
Ось такий чудовий вийшов пиріжок!) Трохи почекати, щоб охолов, нарізати на шматочки і можна їсти. Приємного апетиту!