Пшеничний квас

Пшеничний квас – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Один раз потрібно приготувати із пшеничних зерен закваску, яка буде активна потім весь час. Промиваємо столову ложку зерна, до неї цукру 0,5-1 чайної ложки. Заливаємо водою.

За два дні зерно розбухає, набуває приємну кислинку. Додаємо до цієї заквасці ложку свіжого зерна

Додаємо цукор на свій смак. Заливаємо 600 мл води. Зручно робити це з вечора.

На наступний день проціджуємо пшеницю, яку можна буде знову використовувати для ферментації нової порції квасу.

Доливаємо обсяг води до літра, кладемо цукор на свій смак. Для бродіння вистачає шість родзинок. У цьому квасі використовувався сорт “Ізабелла”.

Цей родзинки дає рожевий відтінок напою, не треба його підфарбовувати. При кімнатній температурі квас за ніч робиться різким, з’являються справжні бульбашки. Ароматизувати можна базиліком, наприклад. За день квас випивається, увечері знову заливаємо пшеничне воду, додаємо свіжі родзинки. Протягом місяця пшениця працює без оновлення.