Рататуй – овочеве блюдо, трохи схоже на угорське лечо.

Інгредієнти
| Кабачок – 2 шт. (середній) | |
| Баклажан – 1 шт. (великий) | |
| Помідори – 6 шт. | |
| Кетчуп – 5 ст. л. (томатний соус) | |
| Ріпчаста цибуля – 1 головка | |
| Часник – 1 зубчик | |
| Цибуля порей – за смаком | |
| Болгарський перець – 1 шт. (червоний і зелений) | |
| Спеції – за смаком | |
| Прованські трави – за смаком | |
| Сіль – за смаком | |
| Мелений чорний перець – за смаком | |
| Рослинна олія – за смаком |
Рататуй обов’язково треба готувати з прованськими травами (кріп, розмарин, кмин, м’ята, базилік). З ними смак страви змінюється до невпізнання.
Покроковий рецепт

Баклажани помити, нарізати тоненькими кружальцями. Поставити вимочуватися у підсоленій воді на 30 хвилин, для того щоб вийшла гіркота.

Кабачки помити, нарізати тоненькими кружальцями.

Аналогічну процедуру проробити з помідорами. (1 помідор залишити для соусу).

Приготувати томатний соус. Для цього дрібно нарізати цибулю, перець (кубиками) і помідор, попередньо знявши шкірку (шкірка легше зніметься, якщо помідор обдати окропом).

Цибулю пасерувати на рослинній олії. Додати цибулю, перець, помідори і часник. Довести до кипіння, посолити, поперчити. Тушкувати 5 хвилин. Додати томатну пасту (кетчуп), перемішати і довести до кипіння.

На дно вогнетривкої страви (форми) викласти приготований соус.

І викласти кільця овочів в ряд під невеликим нахилом (у вигляді луски). Овочі чергувати. Присипати зверху зеленню, травами, спеціями і сіллю. Збризкати рослинним маслом.

Накрити лавашем (можна фольгою). Лаваш пригорить, але дасть чудовий аромат! Поставити випікати в розігріту духовку при температурі 180 градусів на 20-30 хвилин.

Після приготування, дати страві відстоятися 10 хвилин.

Подавати Рататуй з м’ясним гарніром. Приємного апетиту!
