Сирники дуже смачне і корисне блюдо. Основу тесту становить сир. Їх можна їсти зі сметаною, медом, варенням і ягодами. Сирники, приготовані до сніданку, стануть чудовим початком дня.

Інгредієнти
| Сир – 250 гр. | |
| Цукор – 3-4 ст. л. | |
| Сіль – щіпка | |
| Яйце – 1 шт. | |
| Сода – 0,5 ч. л. | |
| Борошно – 3-5 ст. л. |
Для приготування сирників підійде сир будь-якої жирності. Кількість борошна залежить від стану сиру: вологий чи ні. Головне не пересипати борошна, інакше сирники вийдуть твердуватими. Коли додаєте соду, змішуйте її з борошном.
Покроковий рецепт

Підготуйте необхідні продукти. Сир покладіть в миску, в якій будете замішувати тісто.




До сиру додайте яйце, сіль, цукор і ретельно перемішайте.


Тепер потрібно додати борошно і соду. Борошно додавати поступово, щоразу перемішуючи і перевіряючи густоту тіста.

У вас повинно вийти однорідне тісто.

Руками, змоченими у воді, сформуйте круглі сирники. Обсмажуйте сирники на олії на повільному вогні. Приблизний час обсмажування одного боку 4-5 хвилин.

Коли одна сторона засмажиться, зніміть сковороду з вогню і дайте сирників трохи охолонути. Це допоможе вдало перевернути сирники, інакше вони можуть розтікатися. Смажте другу сторону сирників.




Готові сирники. Їх можна їсти в гарячому, теплому або холодному вигляді, додаючи різні начинки.
