Риба на пару – швидкий і простий рецепт приготування. Відноситься до дієтичних страв.
Інгредієнти
риба – 1 тушка | |
цибуля-порей – 1 стебло | |
часник – 5 зубчиків | |
кунжутне масло – 1 столова ложка | |
рибний соус – 1 чайна ложка | |
устричний соус – 1 столова ложка | |
мелений перець – 1/2 чайної ложки | |
сіль – пару щіпок |
Риба, приготована в пароварці або мультиварці – набагато корисніше смаженої і значно смачніші вареної!Рибу можна приготувати будь-яку. Заправлений соус (яким обмазується риба) чудово відбиває річковий запах, при цьому зберігаючи смак і ніжний аромат рибки.
Покроковий рецепт
Рибу промивають. Очищають від луски і нутрощів, видаляють зябра, за бажанням відрізають плавники, хвіст.
Часник чистять і натирають на дрібній треку (можна видавити через чеснокодавку).
Змішують часник, рибний соус, устричний соус, мелений перець, воду, кунжутне масло і сіль.
Натирають рибку всередині приготовленої суміш.
Готують пароварку (можна використовувати мультиварку, адже в ній теж є функція “на пару”), заливають водою на 1/4 ємності. Викладають рибу в чашу і готують, включивши режим “на пару” 25 хвилин.
Готову рибу поливають соусом і прикрашають порізаною зеленню. Приємного апетиту!