Риба на пару

Риба на пару – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Риба на пару – швидкий і простий рецепт приготування. Відноситься до дієтичних страв.

Інгредієнти

риба – 1 тушка
цибуля-порей – 1 стебло
часник – 5 зубчиків
кунжутне масло – 1 столова ложка
рибний соус – 1 чайна ложка
устричний соус – 1 столова ложка
мелений перець – 1/2 чайної ложки
сіль – пару щіпок

Як приготувати Риба на пару

Риба, приготована в пароварці або мультиварці – набагато корисніше смаженої і значно смачніші вареної!Рибу можна приготувати будь-яку. Заправлений соус (яким обмазується риба) чудово відбиває річковий запах, при цьому зберігаючи смак і ніжний аромат рибки.

Покроковий рецепт

Рибу промивають. Очищають від луски і нутрощів, видаляють зябра, за бажанням відрізають плавники, хвіст.

Часник чистять і натирають на дрібній треку (можна видавити через чеснокодавку).
Змішують часник, рибний соус, устричний соус, мелений перець, воду, кунжутне масло і сіль.

Натирають рибку всередині приготовленої суміш.

Готують пароварку (можна використовувати мультиварку, адже в ній теж є функція “на пару”), заливають водою на 1/4 ємності. Викладають рибу в чашу і готують, включивши режим “на пару” 25 хвилин.

Готову рибу поливають соусом і прикрашають порізаною зеленню. Приємного апетиту!