Смачне рибне блюдо, яке різноманітить ваш щоденний раціон. Пропонуємо вам дрібненьку річкову рибу запекти разом з ріпчастою цибулею в духовці, замаринувавши її з майонезом і томатною пастою.
Інгредієнти
Риба річкова – 500 гр | |
Цибуля – 1 шт. | |
Майонез – 3 ст. л. | |
Паста томатна – 1 ч. л. | |
Сіль – за смаком | |
Перець чорний мелений – за смаком | |
Масло рослинне – 30 мл |
Для нашого рецепта знадобиться свіжа спіймана рибка. Почистимо рибу, замаринуем разом з подрібненим ріпчастою цибулею, майонезом і томатною пастою. Для запікання візьмемо жароміцну форму.
Покроковий рецепт
Отже, свіжу рибу очищаємо відразу від луски, потрошимо нутрощі. Хвостик і голову залишаємо, оскільки дрібна рибка. Очищену рибку перекладаємо в об’ємну миску.
Очищаємо від лушпиння ріпчасту цибулю. На обробній поверхні нарізаємо цибулю у формі тонких смужок або півкілець. Викладаємо цибульну нарізку в миску до риби.
Для маринування додаємо майонез, томатний соус. Інгредієнти приправляємо сіллю за смаком, меленим чорним перчиком.
Тепер інгредієнти слід добре перемішати, щоб кожна рибка покрилася маринадом і спеціями. Витримати так хвилин 10. За цей час підготувати жароміцну форму, включити духовку, налаштувавши тепловий режим на 200 градусів.
Дно форми заповнюємо рослинним маслом. Рибку з цибулею розподіляємо за формою одним шаром (можна приготувати рибку і на деку).
Рибу разом цибулею в маринаді запікаємо до готовності приблизно 30 хвилин.
Всім приємного перекусу!