Рибна кулебяка з шпинатом і рисом

Рибна кулебяка з шпинатом і рисом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Етапи приготування кулеб’яки з лососем:
Варимо яйця круто. Очищаємо і нарізаємо великими шматочками.
Ретельно промиваємо шпинат і ошпарюємо його окропом, для того, щоб листя трохи привяли. Воду зливаємо, рубаємо шпинат і додаємо спеції.
Даємо листю охолонути.

Вимитий і просушений лосось відправляємо в ємність, яка підходить для мікрохвильової печі. Філе лосося полити соком одного лимона і додати приправи. Накриваємо ємність харчовою плівкою і зубочисткою робимо отвори. Ставимо в мікрохвильову піч на 5 хвилин. Якщо немає мікрохвильовки, лосось можна покласти в каструльку з попередньо нагрітим невеликою кількістю води. Варимо близько п’яти хвилин під закритою кришкою. Вийняти рибу з ємності і остудити.

Різотто засипати в каструлю, додати воду, перемішати і присолити. Закип’ятити, після звести вогонь до мінімуму і довести до готовності. Рис позбавити від рідини і остудити. До остившему рісу додати цедру одного лимона, нарізаний кріп. Посолити, поперчити і перемішати.

Духову піч розігріваємо до 220 градусів. У форму для запікання викладаємо листи тесту шарами. Ємність для випікання попередньо обробити олією. Кожен аркуш філо змащуємо рослинним маслом. Укладаємо по такій системі: два філо уздовж, наступні два кладемо поперек перших укладених.

Начинку викладаємо посередині покладених аркушів тесту, не доходячи так країв 3 див. Шари начинки: половинка різотто, потім половинка шпинату, риба (вона повинна щільно покрити шпинат), яйця, залишився шпинат і рис. Верх закриваємо рештою чотирма листами філо змащеними олією.

Тісто загорнути так, щоб начинка була повністю закрита. Поверх тіста викладаємо нарізаний часточками лимон. Запікаємо до півгодини. Тісто повинне вийти хрустким з золотистою скоринкою.

Соус для кулеб’яки готуємо так: змішати нарізану кріп з іншими інгредієнтами і посолити, поперчити. Рибний пиріг зі шпинатом і рисом нарізати на порції і подавати з соусом.