Можна брати будь-яку рибу або готовий фарш хорошої якості. Швидко і легко готуються і так само швидко зникають.
Інгредієнти
Фарш з лосося – 600 г | |
Плавлений сир – 180 г | |
Цибуля – 1 шт | |
Зелень – 80 г | |
Часник – 2 зубчики | |
Яйце – 1 шт | |
Борошно – 200 г | |
Вершкове масло – 50 г |
Ніжний рибний фарш і плавлений вершковий сир – відмінне поєднання. Моя дитина їсть рибу тільки в такому вигляді. Щоб блюдо було більш корисним, запікаю котлети в духовці.
Покроковий рецепт
Підготовка займає небагато часу, якщо фарш готовий. Я готую заздалегідь і зберігаю в морозилці пакетики рибного фаршу за 600 – 800 р. У фарш вбиваю одне яйце. Зелень, часник подрібнюю.
У фарш додаю зелень, цибуля, часник і добре вмешиваю.
Потім поступово вводжу плавлений сир, ретельно перемішуючи його.
Додаю борошно, в середньому 50 – 100 р. Залежить від консистенції фаршу, необхідно орієнтуватися на те, щоб зручно було формувати котлетки, але і не забити їх борошном.
Солю і додаю спеції для риби.
Змащую вершковим маслом пергамент, в миску набираю воду, щоб мокрими руками формувати котлети. Борошно висипаю в плоску тарілку для панірування.
Готові котлетки відправляю на деко.
Перед тим як поставити їх у духовку, я кладу зверху по невеликому шматочку вершкового масла, щоб утворилася красива золотиста скоринка, і вони не були сухими.
Ставлю в попередньо розігріту духовку до 180 С0 на 30 хвилин. Ніжні котлетки готові!