Для приготування цього салату береться консервована горбуша у власному соку. Разом з вареним рисом виходить дуже ситний тандем. А горіхи, селера і сушені фрукти доповнюють його.
Інгредієнти
консервована горбуша – 1 банку | |
варений рис – 1,5 склянки | |
горіхи волоські або пекан – 1 стакан | |
селера подрібнений – 1 чашка | |
яблуко, нарізане кубиками – 1/2 чашки | |
родзинок або сушені абрикоси нарізані – 2 ст. л. | |
порошок каррі – 1 ч. л. | |
майонез – 2-4 ст. л. | |
сіль – за смаком |
Рибний салат з горбуші підійде і до святкового столу і в повсякденні будні. Традиційно, цей рецепт виготовляється з курячою грудкою. Але, іноді, за браком часу, я готую цей салат з рибної консерви. Прекрасне поєднання.
Покроковий рецепт
З горбуші витягують кісточки, а м’якоть розминають виделкою.
Рис відварюють заздалегідь до розсипчастого стану і змішують з рибкою.
Нарізають селера. Яблука очищають від шкірки, нарізають дрібними кубиками або смужками. Можна натерти на крупній тертці.
Ядра горіхів потрібно подрібнити. Бажано пропустити через м’ясорубку або скористатися кухонним комбайном.
Ізюм або сушені абрикоси необхідно заздалегідь замочити. Якщо ви вибрали абрикоси, потрібно дрібно нарізати.
Горіхи додають до рибно-рисової суміші. Сюди ж висипають яблуко, селера і родзинки/абрикоси.
Заправляють салат майонезом. Додають за смаком сіль і порошок каррі. Багато солі додавати не рекомендується – горбуша і так солона.
Подають рибний салат відразу. Зберігати в холодильнику заправлений салат не варто.