Ще один плюс цього рецепту в тому, що вам не доведеться окремо від овочів відварювати рис – це дуже полегшить процес приготування.
Інгредієнти
Рис – 400 гр | |
Цибуля ріпчаста – 1 шт | |
Морква – 1 шт | |
Перець болгарський – 3 шт | |
Сіль – за смаком | |
Перець – за смаком | |
Прованські трави – за смаком | |
Олія – 1 ст. л. | |
Петрушка – 1 пучок |
Давайте приготуємо ідеальний гарнір, як для м’яса, так і для риби. Це буде рис з овочами, по-іншому можна назвати різотто. На ваш смак, можливо, вибрати будь-який вид рису. Я буду використовувати звичайний круглий, можна взяти довгий, бурий або суміш з різних видів. Так само овочі можна додавати практично будь-які на свій смак. В даному варіанті приготування будуть присутні моркву, цибулю і болгарський перець.
Покроковий рецепт
Першим ділом потрібно залити рис водою, щоб пішов зайвий крохмаль, який буде робити крупу занадто липкою. Воду краще міняти кілька разів, поки вона не стане прозорою.
Наступним кроком чистимо і ріжемо овочі. Моркву натираємо на крупній тертці, цибулю ріжемо кубиками, болгарський перець теж (я використовую заморожений), подрібнюємо зелень.
У сковороді або інший походящей посуді розігріваємо масло, я використовую топлене, можна взяти будь-яку. Обсмажуємо всі овочі до легкої золотистої скоринки і на цьому етапі висипаємо спеції.
Тепер викладаємо рис овочі, солимо, заливаємо все гарячою водою так, щоб вона злегка прикривала. Зменшуємо газ і залишаємо хвилин на 20, до готовності рису.
За 10 хвилин до закінчення приготування додаємо дрібно порубані часник і зелень, перемішуємо. Різотто з овочами можна подавати до столу.
Простий рецепт приготування гарніру завершений. Приємного апетиту!