Інгредієнти
Рис – 300-400 г (відварений) | |
Ріпчаста цибуля – 1 головка | |
Морква – 1 шт. | |
Рослинна олія – 1 столова ложка | |
Вершкове масло – 20 г |
Як приготувати Рис з цибулею і морквою
Покроковий рецепт
Для отримання смачного гарніру дуже важливо правильно зварити рис. Не важливо, довгозернистий це або дрібний круглий рис, його необхідно промити і замочити в холодній воді (15-20 хвилин буде достатньо). Потім рис перекласти в каструлю, залити холодною водою, додати сіль і поставити на середній вогонь. Дуже важливо дотримуватися пропорції води і рису, 2:1. Як тільки вода закипить, вогонь зменшити і варити рис до готовності. Крупа вбере всю воду і збільшиться в об’ємі в три рази. Крупу перед вживанням промити. Виходить розсипчастий і смачний рис. Головне завдання в варінні рису не зазіватися і не дати їй пригоріти.