Рис з цибулею і морквою

Інгредієнти

Рис – 300-400 г (відварений)
Ріпчаста цибуля – 1 головка
Морква – 1 шт.
Рослинна олія – 1 столова ложка
Вершкове масло – 20 г

Як приготувати Рис з цибулею і морквою

Для отримання смачного гарніру дуже важливо правильно зварити рис. Не важливо, довгозернистий це або дрібний круглий рис, його необхідно промити і замочити в холодній воді (15-20 хвилин буде достатньо). Потім рис перекласти в каструлю, залити холодною водою, додати сіль і поставити на середній вогонь. Дуже важливо дотримуватися пропорції води і рису, 2:1. Як тільки вода закипить, вогонь зменшити і варити рис до готовності. Крупа вбере всю воду і збільшиться в об’ємі в три рази. Крупу перед вживанням промити. Виходить розсипчастий і смачний рис. Головне завдання в варінні рису не зазіватися і не дати їй пригоріти.

Покроковий рецепт

На сковороді розтопити олію і вершкове масло. Обсмажити на олії цибулю до прозорості.

Додати моркву, натерту на дрібній тертці. Смажити до золотистого кольору.

До готового відварного рису висипати отриману золотисту зажарку, гарненько перемішати. Подавати як гарнір. Приємного апетиту!

Дивіться також:  Смажені овочі з яблуками