У цьому рецепті я докладно розповім, як приготувати смачну курку з підливою і правильно зварити рис. Таке блюдо можна подавати і на святковий стіл, і на повсякденний вечерю.
Інгредієнти
Курка – 500 грам | |
Рис – 250 грам | |
Сіль – за смаком Щіпка | |
Суміш для підливи – 2 столові ложки | |
Вода – 300 мл | |
Цибуля ріпчаста – 1 штука |
Іноді дуже хочеться чогось простого і м’ясного. Рис з куркою – саме просте рішення. Головна «родзинка» тут – підлива. Саме вона робить рис є дуже смачним і насиченим. Головне в приготуванні цієї страви – не перетримати підливу на сковороді інакше вона перетвориться на желе або взагалі википить. Необхідно враховувати цю тонкість приготування.
Покроковий рецепт
Спочатку розморозьте курку і обсмажте її на сковороді 8-10 хвилин.
Потім чистимо цибулю, дрібно його ріжемо й додаємо його до курки. Обсмажуємо до золотавої скоринки.
Тепер приготуємо саму підливу. Я роблю її з готової суміші. Додаємо в миску суху суміш для підливи і воду. Ретельно перемішуємо.
Отриману суміш вливаємо до нашої курки і накриваємо кришкою. Тушкуємо до готовності, приблизно п’ятнадцять хвилин.
Поки м’ясо готується, ставимо воду на плиту і чекаємо поки закипить.
Після закипання, кладемо рис і варимо двадцять-двадцять п’ять хвилин.
До того часу, наша курочка вже готова. На тарілку кладемо рис, курку і поливаємо все це підливою.