Підготувати всі інгредієнти для страви. Для такого гарнір добре підійдуть такі сорти рису, як “Басматі” або “Жасмин”. Я використовую “Жасмин”, так рис виходить розсипчастим і дуже ніжним.
Шматок яловичої вирізки гарненько зачистити від плівок і нарізати великим кубиком. Також, потрібно нашаткувати половинку ріпчастої цибулі.
Нарубати стручкову квасолю. Можна використовувати як свіжу, так і свіжоморожену.
Розтопити в глибокій сковороді шматочок вершкового масла. Обсмажити яловичину, цибуля й квасоля до напівготовності. Посолити і приправити страву спеціями – хмелі-сунелі, мускатний горіх і чорний мелений перець.
Промити рис і відправити в глиняний горщик, залити водою 1:1. Додати до рису щіпку солі.
Готові овочі з м’ясом всипати поверх рису в горщик. Відправити м’ясо з овочами і рисом в духовку на 45-55 хвилин при 200 градусах.
М’ясо в горщиках з рисом і овочами подавати з салатом або закускою з овочів. Приємного апетиту!