Рис з яловичиною і стручкової квасолею

Рис з яловичиною і стручкової квасолею – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Підготувати всі інгредієнти для страви. Для такого гарнір добре підійдуть такі сорти рису, як “Басматі” або “Жасмин”. Я використовую “Жасмин”, так рис виходить розсипчастим і дуже ніжним.

Шматок яловичої вирізки гарненько зачистити від плівок і нарізати великим кубиком. Також, потрібно нашаткувати половинку ріпчастої цибулі.

Нарубати стручкову квасолю. Можна використовувати як свіжу, так і свіжоморожену.

Розтопити в глибокій сковороді шматочок вершкового масла. Обсмажити яловичину, цибуля й квасоля до напівготовності. Посолити і приправити страву спеціями – хмелі-сунелі, мускатний горіх і чорний мелений перець.

Промити рис і відправити в глиняний горщик, залити водою 1:1. Додати до рису щіпку солі.

Готові овочі з м’ясом всипати поверх рису в горщик. Відправити м’ясо з овочами і рисом в духовку на 45-55 хвилин при 200 градусах.

М’ясо в горщиках з рисом і овочами подавати з салатом або закускою з овочів. Приємного апетиту!