Рис з яловичиною і стручкової квасолею

Рис з яловичиною і стручкової квасолею – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Ситний і дуже смачний гарнір, який чудово відтінятиме смак м’ясних страв і різних салатів.

Інгредієнти

Рис “Жасмин” – 200 гр.
Стручкова квасоля – 100 гр.
Яловича вирізка – 100 гр.
Цибуля ріпчаста – 1/2 ч. л.
Мускатний горіх – 1/2 ч. л.
Хмелі-сунелі – 1 / 2 ч. л.
Чорний мелений перець – 5 гр.
Сіль – 1/2 ч. л.
Вершкове масло – 30 гр.

Як приготувати Рис з яловичиною і стручкової квасолею

Рис з яловичиною і стручкової квасолею – це дуже поживне і смачне блюдо, яке готується дуже легко і просто. Я готую такий рис в горщиках, адже тоді страва виходить дуже насиченим, а рис розсипчастим і м’яким. Таке блюдо легко приготувати всього за одну годину і подати до столу ситний рис з м’ясом і овочами. Краще всього для страви підійде нежирна яловичина. Також, до такого рису можна додати горошок, кукурудзу, солодкий болгарський перець або часник – всі ці овочі гармонійно доповнюють і відтіняють смак рису.

Покроковий рецепт

Підготувати всі інгредієнти для страви. Для такого гарнір добре підійдуть такі сорти рису, як “Басматі” або “Жасмин”. Я використовую “Жасмин”, так рис виходить розсипчастим і дуже ніжним.

Шматок яловичої вирізки гарненько зачистити від плівок і нарізати великим кубиком. Також, потрібно нашаткувати половинку ріпчастої цибулі.

Нарубати стручкову квасолю. Можна використовувати як свіжу, так і свіжоморожену.

Розтопити в глибокій сковороді шматочок вершкового масла. Обсмажити яловичину, цибуля й квасоля до напівготовності. Посолити і приправити страву спеціями – хмелі-сунелі, мускатний горіх і чорний мелений перець.

Промити рис і відправити в глиняний горщик, залити водою 1:1. Додати до рису щіпку солі.

Готові овочі з м’ясом всипати поверх рису в горщик. Відправити м’ясо з овочами і рисом в духовку на 45-55 хвилин при 200 градусах.

М’ясо в горщиках з рисом і овочами подавати з салатом або закускою з овочів. Приємного апетиту!